Siirry sisältöön
Aihealueet: Kemia, bio- ja materiaalitekniikka / Kone- ja tuotantotekniikka, metallit

SFS/SR 155 Nestekaasusäiliöt varusteineen

Standardisointiryhmä seuraa nestekaasupullojen ja -säiliöiden sekä niiden varusteiden standardisointia. Alueeseen kuuluvat valmistusstandardit ja käyttöstandardit sekä määräaikaistarkastusstandardit.

Standardeista hyötyä suunnittelusta testaukseen

Kaasupullojen suunnittelu, valmistus, tarkastukset ja testaukset tulee tehdä standardien mukaisesti. Standardissa SFS-EN 1440 LPG equipment and accessories. Transportable refillable traditional welded and brazed steel Liquefied Petroleum Gas (LPG) cylinders. Periodic inspection määritetään kaasupullojen tarkastusmenettelyt. Standardien mukaiset pullot ja säiliöt eivät vuoda ja kestävät ulkopuolista rasitusta.

Standardisoinnista hyötyvät nestekaasupullojen, -säiliöiden ja niiden varusteiden valmistajat, maahantuojat ja jakelijat, täyttölaitokset, asennus- ja huoltoliikkeet sekä tarkastuslaitokset.

Standardeihin liittyvä lainsäädäntö

Osa ryhmän vastuulla olevista standardeista on hyväksytty viitestandardiksi vaarallisten aineiden kuljetuksesta annettuun kansainväliseen sopimukseen (ADR-sopimus).

Osallistu ja lisää turvallisuutta

Aihepiirin standardeilla tähdätään ennen kaikkea turvallisuuteen. Tule mukaan tähän tärkeään työhön! Osallistuminen ryhmään on maksullista.

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

CEN/TC 286
Liquefied petroleum gas equipment and accessories

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

https://sfs.fi/

Virpi Nummisalo

virpi.nummisalo@sfs.fi