Siirry sisältöön
3.6.2021

Standardisointi ajan hermolla lohkoketjuissa

Tervetuloa webinaariimme 21.5. kuulemaan asiantuntijoiden käsityksiä lohkoketjuista ja niiden sanastosta!

Lohkoketjuteknologian sanotaan mullistavan paitsi finanssialan, niin myös logistiikan ja monet muut liiketoiminnan alueet. Lohkoketjuteknologiat ovat edelleen kehityksen ja toteutuksen alkuvaiheessa, mutta edistyvät nopeasti ja tarvitsevat standardeja avukseen.

Lohkoketjujen ja hajautettujen tilikirjojen teknologioiden standardisointi helpottaa tekniikan maailmanlaajuista käyttöä, sillä yhdessä sovituilla ja standardeihin kirjatuilla työtavoilla parannetaan turvallisuutta, yksityisyyttä ja yhteentoimivuutta.

Lohkoketjujen standardisointi aloitettiin muutamia vuosia sitten ja nyt on käännetty suomeksi ensimmäinen valmis standardi, lohkoketjujen sanasto. Selkeiden, yhdenmukaisten ja johdonmukaisten standardien laatiminen edellyttää selkeää, yhdenmukaista ja johdonmukaista termistöä, niinpä standardisointi alkaakin usein termistön laatimisella.

Tervetuloa kuulemaan uusimpia uutisia lohkoketjujen standardisoinnissa sekä tutustumaan juuri käännettyyn sanastoon!

Webinaarin esityksistä tehdään tallenne, ja kaikki ilmoittautuneet saavat linkin tallenteeseen. Ilmoittaudu siis mukaan, vaikka et voisikaan seurata webinaaria suorana.

Ohjelma

Avaus
Elina Huttunen, standardisointijohtaja, SFS

Lohkoketjujen standardisointi
Arto Laikari, Senior Scientics, VTT

Lohkoketjujen ja hajautetun tilikirjan teknologiat. Sanasto -standardin SFS-ISO 22739 esittely
Kimmo Mäkinen, erityisasiantuntija, Valtiovarainministeriö

Käyttötapaukset lohkoketjustandardisoinnissa
Tomi Dahlberg, professori, Turun yliopisto