Siirry sisältöön
3.6.2021

Pilvipalveluiden hyödyt ja haasteet terveydenhuollon ympäristössä

Pilvipalveluita hyödynnetään terveydenhuollossa enenevässä määrin, ja ne tarjoavat useita mahdollisuuksia alan toimijoille. Pilvipalveluiden keskeinen rooli ja riippuvuus niiden tarjoajista luovat kuitenkin uusia riskejä, joihin organisaation on osattava varautua. Myös lisääntynyt sääntely terveydenhuollon alalla korostaa pilvipalveluihin liittyvien riskien hallinnan tarvetta.

Tässä webinaarissa kuulet terveydenhuollon organisaation näkökulmasta, miten standardit auttavat pilvipalveluihin liittyvien riskien hallinnassa sekä millaisia käytäntöjä on hyvä huomioida pilvipalveluiden käytössä. Pilvipalveluiden käyttö edellyttää, että pilvipalveluiden käyttöä tarkastellaan organisaation omien tarpeiden, osaamisen ja riskienhallinnan kautta sekä toisaalta tarkastellaan kehittyvän teknologian rinnalla tätä tukevia käytäntöjä.

Riskienhallinta ei kuitenkaan ole vain käyttäjäorganisaation asia, vaan sitä pitäisi aina toteuttaa yhteistyössä pilvipalveluiden tuottajan kanssa. Vastaavasti teknologiaa tukevat käytännöt edellyttävät molemminpuolista huomiointia. Tässä yhteistyössä standardeista on merkittävää hyötyä.

Tervetuloa kuulemaan lisää!

Ohjelma

Avaus
Mikko Huttunen, asiantuntija, SFS

Kansallinen sääntely
Teemupekka Virtanen, erityisasiantuntija, STM

Pilvipalvelut terveydenhuollossa – näkökulma mahdollisuuksista ja käytännöistä
Joona Pylkäs, Head Of Data and AI, TietoEVRY Health & Care

Monta tapaa hankkia IT-standardeja
Pirjetta Laine, liiketoimintajohtaja, SFS