Siirry sisältöön
3.6.2021

Uusi yleistoleranssistandardi ISO 22081

Tule mukaan webinaariin kuulemaan uudesta standardista!

ISO GPS -toleranssijärjestelmää on täydennetty uudella yleistoleranssistandardilla SFS-EN ISO 22081:2021. ISO 22081 soveltuu erityisesti mallipohjaiseen tuotemäärittelyyn (MBD, Model-Based Definition), mutta sen käyttöä kannattaa harkita perinteisissäkin koneenpiirustuksissa.

ISO 22081 korvaa geometrisia yleistoleransseja koskevan standardin ISO 2768-2. Pituusmittojen yleistoleransseja koskeva ISO 2768-1 on toistaiseksi voimassa ja sitä voi soveltaa yhdessä standardin ISO 22081 kanssa.

Webinaarissa METSTAn asiantuntija J-P Rapinoja kertoo standardin sisällöistä ja säännöistä. iLOQ Oy:n Mika Kellokoski avaa case-tyyppisesti, miten uutta yleistoleranssia voidaan soveltaa käytännössä ja kertoo kohdatuista haasteista. CADWorks Oy:n Timo Laaksonen puolestaan opastaa yleistoleranssimerkintöjen tekemiseen CAD-järjestelmissä.

Ohjelma

Avaus ja standardin ISO 22081 esittely
J-P Rapinoja, METSTA

Case iLOQ
Mika Kellokoski, iLOQ Oy

Yleistoleranssi CAD-järjestelmissä
Timo Laaksonen, CADworks Oy

Keskustelua ja päätös

Huom! Webinaarin järjestää SFS:n toimialayhteisö Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry METSTA, ja ilmoittautumistiedot luovutetaan METSTAlle. Tutustuthan METSTAn tietosuojaselosteeseen.