Siirry sisältöön
11.6.2020 Uutinen

Uusi opas havainnollistaa standardien hyötyjä tietojärjestelmien hankinnassa

Todelliseen esimerkkitapaukseen perustavasta oppaasta selviää, miten standardeja kannattaa hyödyntää tietojärjestelmähankinnan eri vaiheissa.

Tietojärjestelmän hankinnalla tarkoitetaan prosessia, joka alkaa yrityksen tai yhteisön toiminnan kehittämistarpeiden tunnistamisesta ja päättyy käyttöönotetun tietojärjestelmän projektihallinnolliseen viimeistelyyn ja hankkeen päättämiseen. Hankintaprosessi jaetaan valmistelu-, valinta-, valvonta- ja viimeistelyvaiheisiin. Jokaiseen vaiheeseen kannattaa etsiä tukea standardeista, joiden noudattaminen auttaa lisäämään tilaajan ja toimittajan keskinäistä ymmärrystä sekä luottamusta.

Uusi opas Standardien hyödyntäminen tietojärjestelmien hankinnassa näyttää esimerkkitapauksen kautta, mitä hyötyä standardeista on hankintaprosessin missäkin vaiheessa. Käytännönläheisen oppaan esimerkkitapauksessa tietojärjestelmää hankkiva organisaatio hyödyntää yli kymmentä eri standardia tilaaja-toimittajayhteistyön helpottamiseksi.

Oppaan on toimittanut SFS:n toimeksiannosta ohjelmistotuotannon ja järjestelmäkehityksen kansainvälistä standardointia seuraavan standardointiryhmän SR 314 jäsen, 4SUM Partners Oy:n toimitusjohtaja ja Fisma ry:n senior advisor Pekka Forselius. Forselius on osallistunut kansainväliseen standardointiin alakomiteassa ISO/IEC JTC 1/SC 7 säännöllisesti vuodesta 2000 lähtien ja toiminut Suomen edustajana monissa projekteissa ja työryhmissä.

Lataa maksuton opas tästä.