Siirry sisältöön

Oppilaitosyhteistyö ja materiaaleja opiskeluun ja työn tueksi

Standardit kuuluvat monien ammattilaisten arkeen, ja siksi niihin on tärkeää tutustua jo opiskeluvaiheessa. Me tarjoamme opettajille, opiskelijoille ja tutkijoille materiaaleja ja keinoja standardeihin perehtymiseen. Aineistot soveltuvat hyvin myös ammattilaisten käyttöön työelämässä sekä kenelle tahansa lisätietoa standardeista kaipaavalle.

Meiltä saat materiaaleja standardeista opiskeluun tai työsi tueksi

Standardeja käytetään oppilaitoksissa paljon. Etenkin ammattikorkeakouluissa ja teknillisissä yliopistoissa ne kuuluvat kirjaston perusvalikoimaan. Tarjoamme maksuttomia aineistoja standardeista ja standardoinnista, joita voi käyttää sekä itsenäisessä opiskelussa että valmiina luentopohjina.

Kaikki opiskelijoille suunnatut aineistot soveltuvat hyvin myös ammattilaisten käyttöön työelämässä sekä kenelle tahansa lisätietoa standardeista kaipaavalle.

Standardit kuuluvat usean oppilaitoksen kirjaston valikoimiin, ja niiden saatavuutta kannattaa tiedustella ensisijaisesti sieltä. Omaan käyttöön standardeja voi ostaa meiltä SFS:stä.

Valikoimassamme on yksittäisiä standardeja sekä käsikirjoja, jotka ovat tietyn aihealueen standardien kokoelmia. Opiskelijat voivat hankkia meiltä myös sähköturvallisuustutkintoihin tarvittavat kirjat. Kouluttajien kannattaa tutustua SFS-kurssikirja-tuotteeseemme, johon voi koota haluamansa standardit yksiin kansiin.

Käsikirjoja voit ostaa verkkokaupastamme tai sähköpostitse. Opiskelijana saat normaalihintaisista käsikirjoista 50 %:n alennuksen, kun teet tilauksen sähköpostitse.

Ota yhteyttä:

sales@sfs.fi
p. 09 1499 3353

  • SFS-Käsikirja 600-1:2022 Pienjännitesähköasennukset
  • SFS-Käsikirja 601:2018 Suurjännitesähköasennukset ja ilmajohdot
  • D1-2022. Käsikirja rakennusten sähköasennuksista
  • Sähkölaitekorjaajan opas

Lue tarkemmat tiedot sähköturvallisuustutkintovaatimuksista Tukesin verkkosivuilta.

Sähköturvallisuustutkintoihin tarvittavista kirjoista saat meiltä 50 % opiskelija-alennuksen. Alennus ei koske käsikirjaa D1-2022 eikä sähkölaitekorjaajan opasta.

Katso hinnat ja tarkemmat ohjeet ostamiseen verkkokaupastamme.

SFS-kurssikirja on kokoelma kouluttajan itse valitsemia, tietyllä kurssilla tarvittavia standardeja. SFS-kurssikirjassa on

  • 100−600 sivua
  • vähintään 4 standardia
  • kannessa koulutuksen tarjoajan nimi ja logo sekä kurssin nimi
  • sisällysluettelo

Kurssikirjojen vähimmäistilaus on 15 kappaletta. Kirja kootaan aina tuoreeltaan ennen kurssin alkua, joten saat mukaan varmasti voimassa olevat standardit. Standardoinnin asiantuntijoilta voi kysyä vinkkejä alakohtaisista uutuuksista tai olennaisista standardeista, mutta kouluttaja valitsee itse juuri kurssille tarvittavan kokonaisuuden.

Kurssikirjan hinta määräytyy standardien mukaan. Voit koota erilaisille kursseille eri sisältöisiä kirjoja. Kurssikirjojen toimitusaika on 3−4 viikkoa.

Kysy lisää tai pyydä tarjous osoitteesta saara.heikkinen@sfs.fi.

Opiskelijoille alennusta

Opiskelijat saavat kaikista normaalihintaisista SFS-käsikirjoista 50 prosentin alennuksen opiskelijakorttia tai oppilaitoksen todistusta esittämällä. Huom! Alennus ei koske erikoishinnoiteltuja kirjoja eikä kirjoja D1 Käsikirja rakennusten sähköasennuksista ja Sähkölaitekorjaajan opas.

Lataa täytettävä opiskelutodistus tästä:

Standardien tekijänoikeus

Standardit, käsikirjat ja muut julkaisut ovat tekijänoikeuslain suojaamia. Lue lisää standardien kopioimisesta, lainaamisesta ja oppilaitosten käyttöoikeuksista.

Teemme luentovierailuja

Tulemme mielellämme kertomaan teille standardeista ja standardoinnista. Meiltä voitte tiedustella opiskelijoille tai opetushenkilökunnalle luentoa, joka soveltuu kaikkiin oppiaineisiin. Luennolla käydään läpi perusasioita standardien merkityksestä, niiden laatimisesta ja käyttämisestä. Luennolla voidaan tehdä katsaus halutun aihealueen standardeihin, mutta standardien tekniseen sisältöön ja soveltamiseen ei syvennytä. Luento pidetään suomeksi tai englanniksi ja sen kesto on 45–60 minuuttia.

Pyydä luentovierailu täyttämällä lomake.

Tarvitsetko SFS Online -käyttökoulutusta?

Useimmilla oppilaitoksilla on käytössään SFS Online -palvelu. Palvelussa oppilaitoksen hankkimat standardit ovat aina ajan tasalla ja käytettävissä. SFS ylläpitää standardikokoelmaa ja se päivittyy viikoittain.

Palveluun kirjaudutaan oppilaitoksen myöntämillä tunnuksilla tai oppilaitoksen kirjastossa. Kysy Online-palvelusta oman oppilaitoksesi kirjastosta.

Oppilaitoksilla, joilla on käytössään SFS Online -palvelu, on mahdollista tilata maksutonta käyttökoulutusta, jossa tutustutaan muun muassa palvelussa olevaan valikoimaan, hakutapoihin ja versiohallintaan. Perusluento standardoinnista on helppo yhdistää SFS Online -käyttökoulutukseen. Koulutuksen kesto on 30–45 minuuttia.

Kysy lisää SFS Onlinesta

Reetta Riikonen

Asiakkuuspäällikkö
Soita: +358 40 067 2933
Viesti: reetta.riikonen@sfs.fi

Tietopalvelumme auttaa

Tietopalvelumme auttaa kaikissa standardeihin liittyvissä kysymyksissä. Saat asiantuntijoiltamme henkilökohtaista neuvontaa niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin.

Suunnitellaan oppilaitosyhteistyötä yhdessä

Olemme mielellämme mukana tukemassa standardien käyttöä oppilaitosten kursseilla ja muissa projekteissa.

Ota yhteyttä niin pohditaan yhdessä, miten voimme auttaa ja millaista yhteistyötä voimme tehdä.

Ota yhteyttä

Saara Heikkinen

Yhteistyökoordinaattori
Soita: +358 50 4763979
Viesti: saara.heikkinen@sfs.fi