Siirry sisältöön

Oppilaitosyhteistyö ja materiaaleja opiskeluun ja työn tueksi

Standardit kuuluvat monien ammattilaisten arkeen, ja siksi niihin on tärkeää tutustua jo opiskeluvaiheessa. Me tarjoamme opettajille, opiskelijoille ja tutkijoille materiaaleja ja keinoja standardeihin perehtymiseen. Aineistot soveltuvat hyvin myös ammattilaisten käyttöön työelämässä sekä kenelle tahansa lisätietoa standardeista kaipaavalle.

Meiltä saat materiaaleja standardeista opiskeluun tai työsi tueksi

Standardeja käytetään oppilaitoksissa paljon. Etenkin ammattikorkeakouluissa ja teknillissä yliopistoissa ne kuuluvat kirjaston perusvalikoimaan. Tarjoamme maksuttomia aineistoja standardeista ja standardisoinnista, joita voi käyttää sekä itsenäisessä opiskelussa että valmiina luentopohjina.

Kaikki opiskelijoille suunnatut aineistot soveltuvat hyvin myös ammattilaisten käyttöön työelämässä sekä kenelle tahansa lisätietoa standardeista kaipaavalle.

Standardit kuuluvat usean oppilaitoksen kirjaston valikoimiin, ja niiden saatavuutta kannattaa tiedustella ensisijaisesti sieltä. Omaan käyttöön standardeja voi ostaa meiltä SFS:stä.

Valikoimassamme on yksittäisiä standardeja sekä käsikirjoja, jotka ovat tietyn aihealueen standardien kokoelmia. Opiskelijat voivat hankkia meiltä myös sähköturvallisuustutkintoihin tarvittavat kirjat. Kouluttajien kannattaa tutustua SFS-kurssikirja-tuotteeseemme, johon voi koota haluamansa standardit yksiin kansiin.

Käsikirjoja voit ostaa sähköpostitse tai käymällä toimipaikassamme Helsingin Kampissa osoitteessa Malminkatu 34. Paikan päällä maksuvälineenä käy vain kortti (pankki- ja luottokortit sekä Visa Electron), ei käteinen.

Ota yhteyttä:

sales@sfs.fi
p. 09 1499 3353

Huom! Poikkeusjärjestelyt koronapandemian aikana:
Jos haluat noutaa julkaisuja SFS:n toimistolta tai käydä lukemassa standardeja kirjastossamme, ota etukäteen yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme puhelinpalvelut ovat suljettu arkisin klo 12 –12.45.

  • SFS-Käsikirja 600-1-1:2017 Pienjännitesähköasennukset. Osa 1-1: Yleisvaatimukset (SFS 6000 osat 1 – 6).
  • SFS-Käsikirja 600-1-2:2017 Pienjännitesähköasennukset. Osa 1-2: Erikoistilojen ja täydentävät vaatimukset (SFS 6000 osat 7 – 8). Käsikirja 600-1 on jaettu sivumäärän takia kahteen osaan. Tarvitset tutkintoa varten molemmat osat.
  • SFS-Käsikirja 601:2018 Suurjännitesähköasennukset ja ilmajohdot.
  • SFS-Käsikirja 600-2:2018 Pienjännitesähköasennukset. Osa 2: Sähkötyöturvallisuus, erityisasennukset ja liittyvät standardit.
  • D1-2017. Käsikirja rakennusten sähköasennuksista.
  • Sähkölaitekorjaajan opas.

Sähköturvallisuustutkintoihin tarvittavista kirjoista saat 50 % opiskelija-alennuksen. Alennus ei koske käsikirjaa D1-2017 eikä sähkölaitekorjaajan opasta.

Katso hinnat ja tarkemmat ohjeet ostamiseen verkkokaupastamme.

SFS-kurssikirja on kokoelma kouluttajan itse valitsemia, tietyllä kurssilla tarvittavia standardeja. SFS-kurssikirjassa on

  • 100−600 sivua
  • vähintään 4 standardia
  • kannessa koulutuksen tarjoajan nimi ja logo sekä kurssin nimi
  • sisällysluettelo

Kurssikirjojen vähimmäistilaus on 15 kappaletta. Kirja kootaan aina tuoreeltaan ennen kurssin alkua, joten saat mukaan varmasti voimassa olevat standardit. Standardisoinnin asiantuntijoilta voi kysyä vinkkejä alakohtaisista uutuuksista tai olennaisista standardeista, mutta kouluttaja valitsee itse juuri kurssille tarvittavan kokonaisuuden.

Kurssikirjan hinta määräytyy standardien mukaan. oit koota erilaisille kursseille eri sisältöisiä kirjoja. Kurssikirjojen toimitusaika on 3−4 viikkoa.

Kysy lisää tai pyydä tarjous osoitteesta anu.kostiainen@sfs.fi.

Opiskelijoille alennusta

Opiskelijat saavat kaikista normaalihintaisista SFS-käsikirjoista 50 prosentin alennuksen opiskelijakorttia tai oppilaitoksen todistusta esittämällä. Huom! Alennus ei koske erikoishinnoiteltuja kirjoja eikä kirjoja D1 Käsikirja rakennusten sähköasennuksista ja Sähkölaitekorjaajan opas.

Lataa täytettävä opiskelutodistus tästä:

Standardien tekijänoikeus

Standardit, käsikirjat ja muut julkaisut ovat tekijänoikeuslain suojaamia. Lue lisää standardien kopioimisesta, lainaamisesta ja oppilaitosten käyttöoikeuksista.

Tilaa luentovierailu

Tulemme mielellämme kertomaan teille standardeista ja standardisoinnista. Meiltä voitte tilata kaikkiin oppiaineisiin soveltuvan luennon opiskelijoille tai opetushenkilökunnalle sekä myös yritysten henkilöstölle. Luennolla käydään läpi perusasioita standardien merkityksestä, niiden laatimisesta ja käyttämisestä. Luento voidaan pitää joko suomeksi tai englanniksi ja sen kesto on 45–60 minuuttia.

Voimme järjestää myös asiantuntijaluennon jostakin tietystä toimialasta.

Tarvitsetko SFS Online -käyttökoulutusta?

Useimmilla oppilaitoksilla on käytössään SFS Online -palvelu. Palvelussa oppilaitoksen hankkimat standardit ovat aina ajan tasalla ja käytettävissä. SFS ylläpitää standardikokoelmaa ja se päivittyy viikoittain.

Palveluun kirjaudutaan oppilaitoksen myöntämillä tunnuksilla tai oppilaitoksen kirjastossa. Kysy Online-palvelusta oman oppilaitoksesi kirjastosta.

Oppilaitoksilla, joilla on käytössään SFS Online -palvelu, on mahdollista tilata maksutonta käyttökoulutusta, jossa tutustutaan muun muassa palvelussa olevaan valikoimaan, hakutapoihin ja versiohallintaan. Perusluento standardisoinnista on helppo yhdistää SFS Online -käyttökoulutukseen. Koulutuksen kesto on 30–45 minuuttia.

Suunnitellaan oppilaitosyhteistyötä yhdessä

Olemme mielellämme mukana tukemassa standardien käyttöä oppilaitosten kursseilla ja muissa projekteissa.

Ota yhteyttä niin pohditaan yhdessä, miten voimme auttaa ja millaista yhteistyötä voimme tehdä.

Tietopalvelumme auttaa

Tietopalvelumme auttaa kaikissa standardeihin liittyvissä kysymyksissä. Saat asiantuntijoiltamme henkilökohtaista neuvontaa niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin.

Ota yhteyttä

Anu Kostiainen

Asiantuntija, Oppilaitosyhteistyö
Soita: 050 4066565
Viesti: anu.kostiainen@sfs.fi

Tietopalvelu

Soita: 09 1499 3455
Viesti: info@sfs.fi