Siirry sisältöön

Osallistu ja vaikuta

Osallistumalla standardien laadintaan pääset vaikuttamaan alasi kehitykseen ja kuulet tulevaisuudennäkymistä jo ennen kilpailijoitasi. Voit osallistua myös seuraamalla standardisointityön etenemistä tai kommentoimalla standardiehdotuksia. Standardisointityö on lisäksi loistava verkostoitumiskeino.

Monet yritykset ja organisaatiot ovat jo tällä menestyksen tiellä – tule mukaan!

Standardisointi Suomessa ja maailmalla

Standardisointi on Suomessa vahvasti sidoksissa kansainväliseen työhön. Suuri osa standardeista on kansainvälisiä, mikä tekee niistä tehokkaita työkaluja globaaliinkin toimintaan.

Miten voin osallistua standardisointiin?

Standardisointiin on mahdollista osallistua monella tavalla. Kaikkien alansa kehityksestä kiinnostuneiden kannattaa osallistua liittymällä standardisointiryhmään, seuraamalla standardisoinnin etenemistä tai kommentoimalla standardiehdotuksia.

Standardisointiryhmät

Tältä sivulta löydät suomalaiset standardisointiryhmät, joiden kohteena on maailmanlaajuisen standardisointijärjestö ISOn ja eurooppalaisen standardisointijärjestö CENin standardit.

Aihealueet

Olemme luoneet aihealuejaottelun, jonka toivomme auttavan sinua löytämään alaasi liittyviä standardeja ja niiden työstössä mukana olevia työryhmiä. Tervetuloa tutustumaan eri aihealueiden standardeihin ja standardisointiin!