Siirry sisältöön

Osallistu ja vaikuta

Osallistumalla standardien laadintaan pääset vaikuttamaan alasi kehitykseen ja kuulet tulevaisuudennäkymistä jo ennen kilpailijoitasi. Voit osallistua myös seuraamalla standardointityön etenemistä tai kommentoimalla standardiehdotuksia. Standardointityö on lisäksi loistava verkostoitumiskeino.

Monet yritykset ja organisaatiot ovat jo tällä menestyksen tiellä – tule mukaan!

Standardointi Suomessa ja maailmalla

Standardointi on Suomessa vahvasti sidoksissa kansainväliseen työhön. Suuri osa standardeista on kansainvälisiä, mikä tekee niistä tehokkaita työkaluja globaaliinkin toimintaan.

Miten voin osallistua standardointiin?

Standardointiin on mahdollista osallistua monella tavalla. Kaikkien alansa kehityksestä kiinnostuneiden kannattaa osallistua liittymällä standardointiryhmään, seuraamalla standardoinnin etenemistä tai kommentoimalla standardiehdotuksia.

Standardointiryhmät

Tältä sivulta löydät suomalaiset standardointiryhmät, joiden kohteena on maailmanlaajuisen standardointijärjestö ISOn ja eurooppalaisen standardointijärjestö CENin standardit.

Aihealueet

Olemme luoneet aihealuejaottelun, jonka toivomme auttavan sinua löytämään alaasi liittyviä standardeja ja niiden työstössä mukana olevia työryhmiä. Tervetuloa tutustumaan eri aihealueiden standardeihin ja standardointiin!