Siirry sisältöön

Osallistu ja vaikuta

Osallistumalla standardien laadintaan pääset vaikuttamaan alasi kehitykseen ja kuulet tulevaisuudennäkymistä jo ennen kilpailijoitasi. Voit osallistua myös seuraamalla standardointityön etenemistä tai kommentoimalla standardiehdotuksia. Standardointityö on lisäksi loistava verkostoitumiskeino.

Monet yritykset ja organisaatiot ovat jo tällä menestyksen tiellä – tule mukaan!

Standardointi Suomessa ja maailmalla

Standardointi on Suomessa vahvasti sidoksissa kansainväliseen työhön. Suuri osa standardeista on kansainvälisiä, mikä tekee niistä tehokkaita työkaluja globaaliinkin toimintaan.

Miten voin osallistua standardointiin?

Standardointiin on mahdollista osallistua monella tavalla. Kaikkien alansa kehityksestä kiinnostuneiden kannattaa osallistua liittymällä standardointi- tai työryhmään, seuraamalla standardoinnin etenemistä tai kommentoimalla standardiehdotuksia.

Tietoa standardointiin osallistuvalle

Tällä sivulla on hyödyllistä tietoa sinulle, joka osallistut standardointiin SFS:n tai jonkin toimialayhteisömme standardointiryhmän jäsenenä. Saat opastusta osallistujan portaalin käyttöön, tietoa standardointia koskevista SFS-oppaista ja koulutuksista sekä osallistumisesta kansainvälisiin kokouksiin.

Standardointiryhmät

Tältä sivulta löydät suomalaiset standardointiryhmät ja työryhmät. Standardointiryhmien työn kohteena ovat kansainväliset standardit. Työryhmissä valmistellaan suomalaisia standardeja.

Aihealueet

Olemme luoneet aihealuejaottelun, jonka toivomme auttavan sinua löytämään alaasi liittyviä standardeja ja niiden työstössä mukana olevia työryhmiä. Tervetuloa tutustumaan eri aihealueiden standardeihin ja standardointiin!