Elintarvikeketjun riskienhallinta ja ISO 22000 -standardit
ISO 22000 antaa kansainvälisen viitekehyksen elintarviketurvallisuuden kehittämiseen ja riskienhallintaan koko elintarvikeketjussa. Standardisarjaan kuuluvat lisäksi hyviä tuotantotapoja ohjaavat tukidokumentit.
Tilaisuudessamme kuultiin alan toimijoiden näkemyksiä standardien hyödyistä sekä viimeisimmän päivityksen tuomista muutoksista ISO 22000 -standardiin. Lisäksi kerroimme, miten elintarviketurvallisuuden hallinnan standardit kehittyvät lähivuosina.
ISO 22000 -standardin uusi versio julkaistiin kesäkuussa 2018. Sertifioiduilla yrityksillä siirtymäaika on kolme vuotta. SFS on julkaissut standardin suomeksi huhtikuussa 2019 tunnuksella SFS-EN ISO 22000:2018.
Tapahtumatallenteet
Esitysmateriaalit
ISO 22000 -standardisarja elintarvikeketjun turvallisuuden varmistamisessa
- Hyödyt elintarvikkeiden valmistajille. Raija Lillqvist, järjestelmäpäällikkö, Snellmanin Lihanjalostus Oy
- Hyödyt pakkausten valmistajille. Minna Kiviranta, Senior Manager, Product Safety, Stora Enso Packaging Solutions
- Käyttö vaatimustenmukaisuuden arvioinissa. Giselle Nick-Mäenpää, pääarvioija, FINAS-akkreditointipalvelu
Uudistettu ISO 22000 – mikä muuttui?
Matti Hukari, tuotepäällikkö, Bureau Veritas Certification
Standardisarja kehittyy – miten voit vaikuttaa?
Sari Sahlberg, asiantuntija, Suomen Standardisoimisliitto SFS