Siirry sisältöön

Blogi

Kurkistuksia standardien taakse. Blogistamme luet kiinnostavia näkemyksiä ja kokemuksia standardisoinnin maailmasta. Blogia voit seurata tilaamalla SFS:n blogin uutiskirjeen, jolloin saat tiedon uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi.

Helena Vänskä

Keep calm and carry on – standardeja hyvän ja pahan päivän varalle

Kun Euroopassa riehuu järjetön ja yhtäkkinen sota, keskittymiskykyni on koetuksella ja mieli melkoisen musta. Juuri tällaisen apaattisen mielentilan karkottamiseksi Ison-Britannian hallitus käynnisti toisen maailmansodan alkuvaiheessa kampanjan, jonka propagandajulisteen iskulause Keep calm and carry on jäi elämään sodan jälkeenkin. Samainen slogan piristää minua parhaansa mukaan punaisessa aamukahvimukissani joka ikinen aamu.

Kati Heiskanen

Ammattitautina standardien bongaus

Miten ihminen voi ilahtua, kun ”työ” tulee vastaan lenkkipolulla? Emmekö vapaa-ajallamme halua nimenomaan pysyä kaukana sorvista? Periaatteessa kyllä, mutta käytännössä poikkeus vahvistaa säännön. Työn hedelmiä on mukava poimia ympäröivästä maailmasta. Tunnustan: minulla on standardisoijan ammattitauti, joka kaikeksi onneksi on tautien eliittiä.

Helena Vänskä

Suomi tarvitsee kansallisen standardisointistrategian – nyt

Olen vahvasti sitä mieltä, että viimeistään nyt Suomen kannattaa ryhtyä toimeen oman kansallisen standardisointistrategian laatimiseksi. Standardisoinnista on vähitellen kehittynyt merkittävä strateginen ja politisoitunut työkalu, jota suuret talousalueet, kuten Yhdysvallat ja Kiina, hyödyntävät menestyksekkäästi.