Siirry sisältöön

Ajankohtaista

13.6.2024

SFS:n luettelo 3/2024 ilmestynyt

Uutinen
SFS:n luettelo 3/2024 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla. Luetteloon on koottu huhti-toukokuussa 2024 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit, uusimmat CENin julkaisut sekä WTO-tietopisteen uutiset.
4.6.2024

Rehellinen tilannekuva, innovaatioita ja standardeja – näin vihreä siirtymä onnistuu

Artikkeli
Helsingissä aurinko paahtoi heti aamusta 24. toukokuuta, kun Aleksanterinkadulle ilmestyi SFS Suomen Standardien kyltti opastamaan perille Valkoiseen saliin. SFS:n 100-vuotisjuhlavuoden seminaari Vihreä siirtymä tulevaisuuden standardina houkutteli paikalle noin 200 vierasta kuulemaan suoraa ja ajankohtaista puhetta Suomen kyvystä edistää vihreää siirtymää. Millaisia ajatuksia nimekäs puhujakaarti esitti vihreän siirtymän toteuttamisesta ja Suomen roolista siinä?
22.5.2024

Delegaattivalmennus 8.5.2024

Tapahtumamateriaalit
Standardointiryhmien jäsenille suunnatussa koulutuksessa syvennettiin oppia standardointijärjestelmästä ja kuultiin mahdollisuuksista osallistua Suomen edustajana kansainvälisiin standardointikokouksiin. Katso koulutuksen tallenne ja tutustu esitysmateriaaleihin.
10.5.2024

Suomi käyttää vaikutusvaltaansa eurooppalaisessa standardoinnissa – nostureita standardoidaan nyt suomalaisten johdolla

Uutinen
Eurooppalaisten standardien laadinta tapahtuu teknisissä komiteoissa, joita johtaa sihteeristö. Suomi äänestettiin komitean CEN/TC 147 Nosturit – Turvallisuus sihteeristömaaksi 30.1.2024. Suomen vaikutusvallan kasvu nosturien standardoinnissa auttaa pitämään maamme kehityksen eturintamassa alalla, jonka bisnesvaikutus on merkittävä. Esimerkiksi vuonna 2022 nostureita vuokrattiin Suomessa useiden satojen miljoonien eurojen arvosta.
3.5.2024

Kaikki irti standardointiryhmän jäsenyydestä 10.4.2024

Tapahtumamateriaalit
Järjestimme jälleen huhtikuussa standardointiryhmien uusille jäsenille suunnatun koulutuksen, jossa käytiin läpi standardoinnin perusasioita, tutustuttiin standardointiryhmän toimintaan sekä syvennyttiin käytössä oleviin tietojärjestelmiin. Katso tallenne ja tutustu koulutuksen dioihin.
29.4.2024

Eurooppalaisen standardoinnin paneelitutkimus: Yhteistyötä tutkimuksen, innovaatioiden ja standardoinnin välillä vahvistettava ja standardoinnin koulutusta lisättävä kilpailukyvyn edistämiseksi

Uutinen
Euroopan komissio on julkaissut eurooppalaisen standardoinnin paneelitutkimuksen (European Standardisation Panel Survey, ESPS) loppuraportin. Raportti tarjoaa tiekartan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan hyödyntämiseksi standardoinnissa. Euroopan innovaatio- ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi tarvitaan tiiviimpää yhteistyötä standardointi- ja tutkimusorganisaatioiden, teollisuuden, korkeakoulujen, päättäjien ja tutkimusrahoittajien välillä.
15.4.2024

SFS:n luettelo 2/2024 ilmestynyt

Uutinen
SFS:n luettelo 2/2024 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla. Luetteloon on koottu tammi-maaliskuussa 2024 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit, uusimmat CENin julkaisut sekä WTO-tietopisteen uutiset.