Siirry sisältöön

Ajankohtaista

9.2.2024

11. helmikuuta on 112-päivä

Uutinen
112-päivän vietolla halutaan kiinnittää huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta pienillä arjen teoilla. Päivä haluaa muistuttaa hätänumerosta 112, joka on käytössä kaikissa Euroopan unionin maissa.
1.2.2024

Standardit jo 100 vuotta kilpailukyvyn tukena

Tiedote
Suomessa on jo 100 vuoden ajan hyödynnetty standardeja kilpailukyvyn, yhteiskunnan sujuvuuden ja turvallisuuden edistäjinä. Standardien rooli maailmankaupassa on tänä päivänä entistä strategisempi ja jopa politisoitunut, sillä uusien teknologioiden myötä standardeja käytetään suurvaltakamppailun välineenä. SFS Suomen Standardit juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan ja pyrkii omalta osaltaan vastaamaan yhä paremmin yritysten ja yhteiskunnan jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin.
19.1.2024

Standardointijärjestöt Belgian EU-puheenjohtajuuden tukena

Uutinen
Belgian EU:n neuvoston puheenjohtajakausi alkoi vuoden alussa ja jatkuu kesäkuuhun 2024 asti. Eurooppalaiset standardointijärjestöt CEN ja CENELEC tukevat uutta puheenjohtajamaata ja haluavat kasvattaa ymmärrystä eurooppalaisten standardien keskeisestä asemasta EU:n kehityksessä.
20.12.2023

SFS:n valtionavustus pienenee – osa TEM:n rahoittamista standardointiryhmistä maksullisiksi

Uutinen
Standardointiryhmien toimintaa rahoitetaan osallistumismaksuilla. Jos ryhmä saa toimintaansa ulkopuolista rahoitusta, sen jäsenyys on maksutonta. Valtio leikkaa menojaan vuonna 2024. Julkisen talouden sopeutustoimet koskettavat myös standardointia, ja lähes kaikki tähän asti työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamat standardointiryhmät muuttuvat ensi vuodesta alkaen maksullisiksi.
19.12.2023

ISO haluaa eri sukupuolet ja eri-ikäiset mukaan standardointiin

Uutinen
Standardointijärjestö ISO haluaa edistää monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta niin standardointityössä kuin sen tuloksissa. ISO aloittaa 8.1.2024 ikä- ja sukupuolitietojen keruun komiteoihinsa osallistuvilta jäseniltä. Tavoitteena on lisätä sukupuolten välistä tasa-arvoa YK:n kestävän kehityksen tavoitteen 5 mukaisesti sekä parantaa standardien laatua.
4.12.2023

Standardeilla vauhtia ja vaikuttavuutta ilmastotoimiin

Uutinen
Ilmastositoumusten saattaminen vaikuttaviksi toimiksi edellyttää yhteistyötä, ja standardien laaja hyödyntäminen vauhdittaa yhteisiin tavoitteisiin pääsemistä, maailmanlaajuinen standardointijärjestö ISO korostaa YK:n ilmastokokouksessa.
30.11.2023

IT-standardoinnin vuosiseminaari

Tapahtumamateriaalit
Vietimme torstaina 30.11.2023 IT-standardoinnin perinteistä vuosiseminaaria. Kuulimme asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelimme ajankohtaisista IT-standardointia puhututtavista teemoista ja ilmiöistä. Keskityimme erityisesti IT-standardoinnin ja EU-lainsäädännön väliseen yhteyteen.
28.11.2023

Tekoälystä digitaaliseen tuotepassiin – standardit kiinni ajassa myös nopeasti kehittyvillä aloilla

Artikkeli
EU on määritellyt lainsäädännön ja liiketoiminnan tarpeiden yhdistämiseen kehysstrategian. Uusi lainsäädäntökehikko vuodelta 2008 (New Legislative Framework, NLF) lähtee ajatuksesta, että eurooppalaisilla standardeilla voidaan kuvata ja antaa raameja eurooppalaiseen markkinaan sopiville liiketoiminta- ja tuoteratkaisuille. NLF mahdollistaa sen, että standardointi voi valmistua samaan aikaan lainsäädännön kanssa. Miten EU:n kehysstrategian mukainen standardointi toimii ja mitä hyötyä siitä on ICT-alalle?