Siirry sisältöön

Ajankohtaista

29.9.2023

Heijastin on päivän teema

Uutinen
Lokakuun ensimmäisenä päivänä vietetään maassamme heijastinpäivää. Liikenneturvan lanseeraamaa päivä täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Päivän vietolla halutaan muistuttaa, että iltojen pimetessä jalankulkijoiden on syytä käyttää heijastimia. CE-merkinnällä ja standardin numerolla valmistaja vakuuttaa, että heijastin täyttää sille EU-maissa asetetut vaatimukset. Kuluttajien on hyvä osata tarkistaa nämä tiedot tuotteen pakkauksesta ostopäätöstä tehdessään.
25.9.2023

Kvanttiteknologian vallankumous on jo täällä – Petri Sarvamaa: Suomea jarruttaa vain osaajapula

Artikkeli
Valtavia tietomassoja nopeasti käsittelevien kvanttitietokoneiden yhdistäminen nykyisiin supertietokoneisiin houkuttelee kehittämään uudenlaisia infrastruktuureja ja liiketoimintamalleja. Suomi kulkee kehityksessä mukana, mutta miten voimme varmistaa, että maassamme riittää kvanttiteknologian osaajia tulevaisuuden tarpeisiin? Entä miten kvanttiteknologia ja standardointi voisivat hyödyttää toinen toisiaan?
22.9.2023

Katsaus väestönsuojelun kokonaisuuteen ja standardeihin

Tapahtumamateriaalit
Väestönsuojelu on tärkeä osa yhteiskunnan valmiutta vastata erilaisiin uhkiin ja hätätilanteisiin sotatilanteissa. Väestönsuojelun tarkoituksena on suojella siviiliväestöä aseellisen hyökkäyksen vaaroilta ja välittömiltä vaikutuksilta sekä luoda edellytykset eloonjäämiselle. Seminaarissamme 22.9. loimme katsauksen väestönsuojelun kokonaisuuteen ja standardeihin ja esittelimme valmistuvaa väestönsuojastandardia ISO 22359.
14.9.2023

Kaikki irti standardointiryhmän jäsenyydestä 13.9.2023

Tapahtumamateriaalit
Standardointiryhmien uusille jäsenille suunnatussa tapahtumassa kävimme läpi standardien laadintaprosessia ja laadinnassa tarvittavien järjestelmien käyttöä. Tilaisuuden materiaalit julkaistaan tällä sivulla niiden valmistuttua.
7.9.2023

Vastaako EU:n standardointiasetus nykyistä toimintaympäristöä – komissio kerää tietoa asetuksen arviointia varten

Uutinen
Eurooppalaisesta standardoinnista annetussa asetuksessa vahvistetaan eurooppalaisen standardoinnin viitekehys sekä EU:n standardointipolitiikkaa tukevat säännöt. Asetus hyväksyttiin vuonna 2012, jonka jälkeen standardoinnin toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi. Nyt komissio on käynnistänyt kuulemisen asetuksen tarkoituksenmukaisuuden arvioimiseksi.
11.8.2023

Entistäkin paremmat hoito-ohjeet tekstiileille

Uutinen
Tekstiilituotteiden hoito-ohjeet auttavat kuluttajia hoitamaan vaatteita oikein ja helpottavat pesuloiden toimintaa. Tekstiilien hoito-ohjeet annetaan usein hoito-ohjesymboleilla, jotka perustuvat kansainvälisiin standardeihin. Suomessa käytössä ovat lisäksi suomalainen standardi hoito-ohjeiden sanallisista ohjeista ja opas tekstiilien hoito-ohjemerkinnän käytännön toteutuksesta. Nyt nämä suomalaiset standardit uudistetaan vastaamaan kansainvälisiin hoito-ohjestandardeihin tehtyjä muutoksia.
19.7.2023

Kesälukemista

Artikkeli
Kesäloma tuo taas mittaamattoman määrän aikaa, jolloin voit tehdä mitä vain. Entäpä jos lukisitkin jotakin ihan muuta kuin mihin tulee talvella tartuttua? Päivitimme kesän lukuvinkit toisenlaisiin kirjallisiin elämyksiin. Hyvää kesää!
4.7.2023

Espanja EU-puheenjohtajaksi – yhteistyötä vihreän ja kilpailukykyisen Euroopan puolesta

Uutinen
Standardoinnilla on ratkaiseva rooli sisämarkkinoiden menestymisessä ja EU:n laajempien poliittisten tavoitteiden, kuten vihreän ja digitaalisen siirtymän, edistämisessä. Eurooppalaiset standardointijärjestöt CEN ja CENELEC sekä niiden espanjalainen jäsen UNE odottavat innokkaasti yhteistyötä tuoreen EU-puheenjohtajamaa Espanjan kanssa vihreän ja kilpailukykyisen Euroopan rakentamiseksi.