Siirry sisältöön

Ajankohtaista

30.11.2021

Datakeskusten energiatehokkuus kuntoon ERF-standardilla

Webinaarissamme 23.11. kerroimme datakeskusten käyttöön tarkoitetusta uudesta ERF-standardista, joka valmisteltiin suomalaisten asiantuntijoiden johdolla. ERF-standardin avulla datakeskukset voivat luotettavasti ja vertailukelpoisesti mitata, kuinka suuri osuus niiden tuottamasta lämmöstä saadaan hyötykäyttöön. Tutustu tällä sivulla webinaarin esityksiin.
29.11.2021

Eurooppalainen standardisointi vauhdittaa vihreää ja digitaalista kasvua

Uutinen
Eurooppalaiset standardisointijärjestöt CEN ja CENELEC tukevat Lontoon julistusta, jonka maailmanlaajuinen standardisointijärjestö ISO allekirjoitti syyskuussa Pariisin ilmastosopimuksen ja YK:n kestävän kehityksen ohjelman tavoitteiden edistämiseksi. Suomen Standardisoimisliitto on sekä ISOn että CENin jäsen ja on sitoutunut työskentelemään tiiviisti järjestöjen yhteisten tavoitteiden hyväksi.
22.11.2021

Hukkalämmöstä hyötylämmöksi – uusi standardi parantaa datakeskusten energiatehokkuutta

Tietoliikenteen päästöjen vähentämiseksi tarvitaan ratkaisuja, ja katseet kohdistuvat nyt runsaasti sähköä kuluttaviin datakeskuksiin. Uuden ERF-standardin avulla datakeskukset voivat luotettavasti ja vertailukelpoisesti mitata, kuinka suuri osuus niiden tuottamasta lämmöstä saadaan hyötykäyttöön. Suomalaisten asiantuntijoiden johdolla valmisteltu kansainvälinen standardi auttaa datakeskuksia leikkaamaan paitsi hiilidioksidipäästöjään myös kustannuksiaan.
19.11.2021

Hyvää vessapäivää – standardeilla helpotetaan maailman sanitaatio-ongelmia

19. marraskuuta vietetään maailman vessapäivää. YK:n viralliseksi julistama teemapäivä suuntaa katseemme sanitaatio-ongelmiin. Maailmassa arvioidaan elävän yli neljä miljardia ihmistä, joilta puuttuu pääsy kunnollisiin saniteettitiloihin. Tilanteen parantamiseksi tehdään kansainvälistä yhteistyötä, ja siinä myös standardeilla on merkitystä.
29.10.2021

Tutkimus ja innovaatiot eurooppalaisessa standardisoinnissa

Webinaarissamme 27.10.2021 kerroimme kuinka tutkimusala ja innovaatiotoiminta hyötyy standardeista. Tutkimusalan ja innovaatiotoimijoiden sekä standardisoinnin yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta innovaatiot ja tutkimushankkeiden tulokset saadaan vietyä sulavasti markkinoille. Webinaarissa esitellään muun muassa esistandardiksi kutsutun CWA:n rooli …
28.10.2021

Tekoäly kasvaa ja kehittyy standardeilla

Tekoälyn kansainvälinen standardisointi etenee vauhdilla, ja Suomella on työssä vahva rooli. Webinaarissamme 29.9.2021 kerroimme tuoreita kuulumisia tekoälyn standardisoinnista ja esittelimme lukuisia kiinnostavia case-esimerkkejä tekoälyn käytöstä.
28.10.2021

Omaisuudenhallintaan ryhtiä standardeilla

Standardisarja SFS-ISO 55000 tuo organisaation omaisuudenhallintaan systemaattisuutta. Webinaarissamme 14.10.2021 organisaatioiden edustajat kertoivat kokemuksistaan standardeista ja aluillaan olevasta standardien uudistamisesta.