Siirry sisältöön

Ajankohtaista

3.12.2020

Merkityksellistä ja luovaa työtä

Artikkeli
Inka Suomalainen pääsi viikoksi SFS:ään etä-TET-harjoitteluun. Hän otti selvää, millaista on standardisoinnin asiantuntijan työ.
1.12.2020

Helppo ja edullinen henkivakuutus palohälyttimestä

Uutinen
Suomi viettää tänään yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa Palovaroitinpäivää. Päivää vietetään joka vuosi 1. joulukuuta. Palovaroitinpäivän tavoitteena on herätellä keskustelua paloturvallisuudesta. Ihmisiä pyritään myös innostamaan ottamaan henkilökohtaisesti vastuuta omasta paloturvallisuudestaan.
27.11.2020

Jakeluasemien tekniset vaatimukset

Tapahtumamateriaalit
Jakeluasemia koskeva lainsäädäntö on muuttumassa, ja jakeluasemia koskeva standardi SFS 3352 on saanut uuden liitteen. Aihetta käsiteltiin webinaarissamme 27.11.2020, tutustu materiaaleihin!
27.11.2020

Jakeluasemat muutoksen edessä

Artikkeli
Polttonesteiden jakeluasemien turvallisuus ei ole aivan yksioikoinen asia. Tankkaamisen on oltava turvallista eikä ympäristölle saa koitua ongelmia. Jakeluasemien rakennetta ja toimintaa määritelläänkin lainsäädännöllä. Yksityiskohtaiset turvallisuus- ja ympäristövaatimukset on puolestaan kirjattu standardeihin.
19.11.2020

Hyvää vessapäivää – standardeilla helpotetaan maailman sanitaatio-ongelmia

Uutinen
19. marraskuuta vietetään maailman vessapäivää. YK:n viralliseksi julistama teemapäivä suuntaa katseemme sanitaatio-ongelmiin. Maailmassa arvioidaan elävän yli neljä miljardia ihmistä, joilta puuttuu pääsy kunnollisiin saniteettitiloihin. Tilanteen parantamiseksi tehdään kansainvälistä yhteistyötä, ja siinä myös standardeilla on merkitystä.
18.11.2020

Uusi C++-standardi valmistuu

Uutinen
C++-ohjelmointikielen päivitettyyn standardiin on saatu uudistuksia valmiiksi edeltäjiään enemmän. Uusi standardi julkaistaneen vielä tämän vuoden aikana.
17.11.2020

StandICT-hanke jälleen käyntiin

Uutinen
EU:n ICT-standardisointiin osallistumisen rahoitusohjelma StandICT on käynnistynyt toisen kerran. Ohjelman ensimmäisellä hakukierroksella rahoitusta myönnetään erityisesti terveydenhuollon laitteisiin ja ratkaisuihin liittyvän ICT:n standardisointiin osallistumiseen.