Siirry sisältöön

Ajankohtaista

24.9.2021

Standardisointijärjestöt sitoutuvat torjumaan ilmastonmuutosta

Maailmanlaajuisilla standardeilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kansainvälisen standardisointijärjestön ISOn vuosikokouksessa 24.9. kansalliset jäsenjärjestöt ovat allekirjoittaneet Pariisin ilmastosopimusta ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita tukevan yhteisen julistuksen. Julistus korostaa standardien merkitystä ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.
23.9.2021

Osallistu kyselyyn ISO 14001 -standardista ja vaikuta standardiin

Ympäristöjärjestelmästandardin ISO 14001 käytöstä kerätään kokemuksia standardin uudistamisen tueksi. Jos organisaatiosi soveltaa standardia tai tunnet muuten sen käyttöä, vastaa ISOn kyselyyn! Kyselyllä selvitetään käyttäjien odotuksia standardin ylläpidolle ja edelleen kehittämiselle ottaen huomioon myös ympäristöjohtamisen tulevaisuuden haasteet.
14.9.2021

Miten tunnistaa laadukkaat ja luotettavat terveys- ja hyvinvointisovellukset?

Kuluttajille on tarjolla paljon erilaisia terveyttä ja hyvinvointia mittaavia ja edistämään pyrkiviä mobiilisovelluksia, ja niiden määrä kasvaa koko ajan. Yritysten käyttöön on luotu globaalisti yhtenäinen kriteeristö, jolla ne voivat osoittaa sovellustensa luotettavuuden. Suomalaisten panos tässä työssä on ollut merkittävä.
11.8.2021

Tapaturmia ehkäistään huolellisuudella ja standardeilla

Uutinen
Monien arkipäiväisten esineiden turvallisuutta parantavat standardit, vaikka ne eivät arjessa juuri näy. Turvallistenkin tuotteiden kanssa tarvitaan huolellisuutta, jottei käytössä tule vahinkoja. Tämän viikon perjantaina 13.8.2021 vietetään tapaturmapäivää.
14.7.2021

Standardit auttavat varautumaan pandemioihin

Artikkeli
Kasvomaskien luokitukset toivat korona-aikana standardit ihmisten tietoisuuteen. Standardien avulla voidaan paitsi parantaa nykykäytäntöjä myös varautua tuleviin pandemioihin.
12.7.2021

Kesälukemista

Artikkeli
Kesäloma tuo taas mittaamattoman määrän aikaa, jolloin voit tehdä mitä vain. Entäpä jos lukisitkin jotakin ihan muuta kuin mihin tulee talvella tartuttua? Päivitimme kesän lukuvinkit toisenlaisiin kirjallisiin elämyksiin. Hyvää kesää!
9.7.2021

Eurooppalaiset standardit tukevat Slovenian EU-puheenjohtajakauden tavoitteita

Uutinen
Vaikka koronaviruspandemia ei ole vielä ohi, Euroopassa ahkeroidaan talouden ja kilpailukyvyn elvyttämiseksi. Heinäkuussa alkaneen Slovenian EU-puheenjohtajakauden tavoitteena on selviytymiskykyinen, vihreä ja digitaalisesti vahva Eurooppa. Tavoitteen saavuttamisessa merkittävää roolia näyttelevät eurooppalaiset standardit.
2.7.2021

Standardeilla kyberhyökkäyksiä vastaan

Verkottuneessa maailmassa hyökkäys voi tulla mistä vain ja aiheuttaa pahimmillaan katkoksia terveydenhuollon ja liikenteen kaltaisissa yhteiskunnan palveluissa. Standardit auttavat määrittämään riskejä ja suojautumaan niiltä.