Siirry sisältöön
20.5.2021 Tapahtumamateriaalit

Pilvipalveluiden hyödyt ja haasteet terveydenhuollon ympäristössä

Webinaarissamme 19.5. käsiteltiin pilvipalveluiden roolia terveydenhuollossa. Pilvipalvelut tarjoavat useita mahdollisuuksia terveydenhuollon toimijoille, mutta niiden käyttöön liittyy myös riskejä, joihin organisaation on osattava varautua. Millaisia nämä riskit ovat ja miten organisaatio voi huomioida ne toiminnassaan?

Lisääntynyt sääntely terveydenhuollon alalla korostaa pilvipalveluihin liittyvien riskien hallinnan tarvetta. Terveydenhuollon toimijoiden on osattava tarkastella pilvipalveluiden käyttöä organisaation omien tarpeiden, osaamisen ja riskienhallinnan kautta. Lisäksi on huomioitava kehittyvän teknologian rinnalla tätä tukevia käytäntöjä.

Standardit voivat auttaa sekä pilvipalveluihin liittyvien riskien hallinnassa että hyvien käytäntöjen huomioimisessa. On myös muistettava, että riskienhallinta ei ole vain käyttäjäorganisaation asia, vaan sitä pitäisi aina toteuttaa yhteistyössä pilvipalveluiden tuottajan kanssa.

Perehdy oheisiin Pilvipalveluiden hyödyt ja haasteet terveydenhuollon ympäristössä -webinaarin materiaaleihin ja saat lisää tietoa aiheesta.

Esitysmateriaalit

Webinaarin avaus
Mikko Huttunen, asiantuntija, SFS ry

Kansallinen sääntely
Teemupekka Virtanen, erityisasiantuntija, STM

Pilvipalvelut terveydenhuollossa – näkökulma mahdollisuuksista ja käytännöistä
Joona Pylkäs, Head Of Data and AI, TietoEVRY Health & Care

Monta tapaa hankkia IT-standardeja
Pirjetta Laine, liiketoimintajohtaja, SFS

Tutustu myös SFS:n standardisointiryhmään SFS/SR 301 Terveydenhuollon tietotekniikka. Ryhmä vaikuttaa ja osallistuu terveydenhuollon tietotekniikkaan liittyvään standardisointiin.