Siirry sisältöön

Ajankohtaista

28.5.2021

Tietosuoja osaksi tietoturvallisuuden hallintajärjestelmää

Tapahtumamateriaalit
Toukokuussa 2021 pidetyssä webinaarissamme tietoturvallisuuden ja tietosuojan pääarvioija esitteli tuoreen ja hiljattain suomeksi käännetyn henkilötietojen hallintajärjestelmästandardin SFS-ISO/IEC 27701. Tutustu materiaaleihin ja katso tallenne!
28.5.2021

Standardisointi ajan hermolla lohkoketjuissa

Tapahtumamateriaalit
Toukokuussa 2021 järjestimme lohkoketjuja, niiden standardisointia ja sanastoa käsittelevän webinaarin. Tutustu esitysmateriaaleihin ja katso webinaaritallenne!
20.5.2021

Pilvipalveluiden hyödyt ja haasteet terveydenhuollon ympäristössä

Tapahtumamateriaalit
Webinaarissamme 19.5. käsiteltiin pilvipalveluiden roolia terveydenhuollossa. Pilvipalvelut tarjoavat useita mahdollisuuksia terveydenhuollon toimijoille, mutta niiden käyttöön liittyy myös riskejä, joihin organisaation on osattava varautua. Millaisia nämä riskit ovat ja miten organisaatio voi huomioida ne toiminnassaan?
30.4.2021

Agile- ja DevOps-standardisointi käynnissä – näin pääset mukaan

Tapahtumamateriaalit
ISOssa kehitetään uusia standardeja ketterän ohjelmistokehittämisen eli agilen ja uusien toimintamallien eli DevOps-toiminnan hyödynnettäväksi. Standardisointia tehdään Suomen aloitteesta perustetussa ISO/IEC JTC 1/SC 7/WG 29 -työryhmässä, jonka toimintaan opastimme webinaarissamme 29.4.2021.
8.4.2021

Uudet suuntaviivat paikkatiedon rajapintapalveluille

Tapahtumamateriaalit
OGC API Features on paikkatiedon rajapintapalveluiden uusi standardi. Se vastaa web-kehityksessä yleistynyttä REST-arkkitehtuuria ja tarjoaa rajapintapalveluiden toteuttajille nopean kehittämisen sekä käyttäjille helpon hyödyntämisen. Webinaarissamme 8.4.2021 esittelimme standardin ominisuuksia ja mahdollisuuksia sekä Maanmittauslaitoksen rajapintapalveluita. Tutustu täällä tilaisuuden materiaaleihin.
4.3.2021

30 vuotta kuvan ja multimedian standardisointia

Tapahtumamateriaalit
Kuvien (JPEG) ja videoiden (MPEG) pakkauksen standardisointi alkoi vuonna 1991, kun kansainvälinen standardisointiryhmä perustettiin. Multimedian standardisointiin on vuosien varrella osallistunut tuhansia asiantuntijoita, ja myös suomalaiset asiantuntijat ovat olleet työssä aktiivisia. Kuluneen 30 vuoden aikana multimedian standardisointi on osoittautunut menestykseksi ja alueen standardit ovat jopa voittaneet EMMY-palkintoja. Webinaarissamme 16.2. esittelimme multimedian standardisoinnin ajankohtaisimpia aiheita. Katso alta tilaisuuden esitykset ja tutustu esitysmateriaaleihin.