Siirry sisältöön
14.10.2022 Blogi

Mitä ihmettä? -podcast – jakso 1: Saammeko kohta seksileludirektiivin?

Mitä ihmettä? -podcastin ensimmäisessä jaksossa suunnataan makuuhuoneen puolelle. Harri Moision vieraiksi saapuvat seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen ja johtava asiantuntija Pipsa Korkolainen Tukesista. Kolmikko keskustelee seksivälineiden turvallisuudesta, jota varmistamaan on saatu vuonna 2021 ensimmäinen kansainvälinen seksilelustandardi, ISO 3533. Miksi standardi tarvittiin ja millainen on ollut yhteiskunnallinen muutos, joka on johtanut seksivälineiden arkipäiväistymiseen ja jopa markettimyyntiin?

Voitanee todeta, että on erinomaisen hyvä, että aikuistenkin leikkivälineitä valvotaan, mutta onneksi niiden käyttöä sentään ei ole standardisoitu, joten makuuhuoneen puolella voi yhä käyttää rauhassa sitä omaa luovuuttaan.

Harri Moisio, juontaja, Mitä ihmettä? -podcast

Seksilelujen ja -välineiden suosio on kasvanut rajusti, mutta samalla turvallisuus on meinannut unohtua. Ruotsissa kirurgit kyllästyivät siinä määrin leikkaamaan ihmisten sisään jääneitä seksivälineitä, että ryhtyivät pohtimaan turvallisuutta. Lääkäreiden aloite johti vuonna 2021 ensimmäinen kansainvälisen seksilelustandardin, ISO 3533:n, julkaisuun. Nyt seksileikit sujuvat turvallisemmin, kun aikuisten leluissa on yhä useammin naruja, sormireikiä ja kahvoja, jotta esineet saa itse tai kumppanin avustuksella ruumiinaukoista pois.

Miltä seksilelujen ja -välineiden maailma näyttää vuonna 2020-luvulla? Kuuntele jakso ja ota selvää. Spotifyn lisäksi löydät Mitä ihmettä? -podcastin esimerkiksi Apple Podcastista ja Suplasta.

Mitä ihmettä? -podcast

Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme ja joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.