Siirry sisältöön
2.12.2022 Blogi

Mitä ihmettä? -podcast – jakso 8: Miksi haudankin syvyys on säänneltyä?

Hautausalallakin on oma standardi, jota alan toimijat noudattavat. Mihin kaikkeen hautausalan standardi vaikuttaa ja millaista hautaustoiminta on nykyajan Suomessa? Mitä ihmettä? -podcastin ensimmäisen tuotantokauden päättävässä jaksossa Harri Moision vieraiksi saapuvat pitkän linjan hautaustoimistoyrittäjät, Suomen hautaustoimistojen liiton puheenjohtaja Ville-Pekka Jokela ja varapuheenjohtaja Ilkka Ollonen.

Ihminen saadaan maan multiin ilman standardia – mutta se kuinka hänet sinne saadaan ja minkälainen kokemus siitä jää omaisille, jotka asiaa ovat yleensä järjestämässä, siihen voidaan vaikuttaa standardilla.

Ville-Pekka Jokela, Suomen hautaustoimistojen liiton puheenjohtaja

Mitä ihmettä? -podcastimme jaksossa 8 puhutaan hautaamisesta ja hautaustoiminnasta. Hautaukseen liittyy paljon erilaista sääntelyä, ja Suomen Hautaustoimistojen Liiton jäsentoimistot noudattavat hautausalan yleistä eurooppalaista standardia SFS-EN 15017.

Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun ihminen lähetetään viimeiselle matkalleen? Millaisia toiveita asiakkailla on? Entä miksi Suomessa haudan syvyyden on oltava vähintään 1,5 metriä eikä vainajaa passaisi haudata polyesterisessa rippipuvussa?

Kuuntele jakso yllä tai klikkaa haluamallesi alustalle. Spotifyn lisäksi löydät Mitä ihmettä? -podcastin esimerkiksi Apple Podcastista ja Suplasta.

MITÄ IHMETTÄ? -PODCAST

Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme mutta joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.