Siirry sisältöön
Aihealueet: Palvelut, kulutustavarat ja vapaa-aika

SFS/SR 237 Valokuvaus

Valokuvauksen standardisointiryhmä keskittyy elektroniseen kuvantamiseen, tekniikkaan, jota käytetään esimerkiksi älypuhelimien kameroissa.

Kuvantamisen tekniikkaa standardisoidaan globaalisti

Valokuvauksen standardisointia tehdään maailmanlaajuisesti. Suomalainen standardisointiryhmä seuraa ja vaikuttaa ISO:n perinteikkäässä valokuvauskomiteassa, jonka standardisoinnin voi jakaa karkeasti kahteen: kemiallisen ja elektronisen kuvantamisen tekniikan standardisointiin. Näistä kahdesta kemiallisen kuvantamisen standardisointi on sivuosassa.

Hämäräkuvausta ja kuvanvakauttamista

Alan standardisoinnissa asetetaan tekniset vähimmäisvaatimukset esimerkiksi hämäräkuvaukselle ja kuvanvakauttamiselle. Kameravalmistajien kentällä käydään ankaraa tuotekehityskilpailua, joka pohjaa yhteisiin standardeihin.

Osallistu ja vaikuta

Liittymällä mukaan ryhmään SFS/SR 237 pääset seuraamaan alan standardien kansainvälistä kehitystä ja vaikuttamaan siihen. Ryhmään osallistuminen on maksullista.

Tuotekehityslaboratoriomme on rakennettu pitkälti kansainvälisiin standardeihin tukeutuen. Standardit asettavat meille riman, joka kaikkien tulee ylittää.

Pentti Väänänen, Nomicam Oy, toimitusjohtaja, SFS/SR 237 puheenjohtaja

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

ISO/TC 42
Photography

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

https://sfs.fi/

Janne Kalli

janne.kalli@sfs.fi