Siirry sisältöön
27.10.2022 Blogi

Mitä ihmettä? -podcast – Jakso 3: Eivätkö kaikki lelut olekaan turvallisia?

Leikki on lasten työtä ja arkea, mutta leluja heille ostavat yleensä aikuiset. Mistä turvallisen lelun tunnistaa ja mitä erilaiset merkinnät kertovat? Voiko isoisän perintöleluilla leikkiä huolettomin mielin? Entä millaisia standardeja leluihin liittyy? Muun muassa näistä aiheista puhutaan Mitä ihmettä? -podcastin kolmannessa jaksossa, jossa Harri Moision vieraina ovat SFS:n asiantuntija Elisa Ervasti ja Tukesin ylitarkastaja Anja Merenkivi.Monilla on ennakko-oletus, että viranomainen hyväksyy kaikki lelut, jotka menevät myyntiin. Ajatellaan, että ne käyvät ennakkoprosessin läpi. Näin ei ole.

Anja Merenkivi, Tukes

Mitä ihmettä? -podcastimme jaksossa 4 pohditaan lelujen turvallisuutta monelta kantilta. Kenen vastuulla on, että lelu täyttää lainsäädännön ja standardien vaatimukset? Mitä kuluttaja voi tehdä tunnistaakseen turvallisen lelun? Miksi vanhoilla leluilla leikkiminen ei välttämättä ole turvallista? Entä miksi Tukesin ylitarkastajan tehtäviin kuuluu leluostoksilla käyminen?

Kuuntele jakso yllä tai klikkaa haluamallesi alustalle. Spotifyn lisäksi löydät Mitä ihmettä? -podcastin esimerkiksi Apple Podcastista ja Suplasta.

Mitä ihmettä? -podcast

Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme ja joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.