Siirry sisältöön
21.10.2022 Blogi

Mitä ihmettä? -podcast – jakso 2: Voiko kuka tahansa tehdä kasvojen pistoshoitoja?

Kauneuskirurgiasta ja erilaisista pistoshoidoista on tullut arkipäivää yhä useammalle. Vain harva kosmetologin tai kirurgin asiakas kuitenkaan tulee ajatelleeksi, että hänen käyttämiensä palvelujen takana on standardi. Mitä ihmettä? -podcastin toisessa jaksossa otamme selvää, millaisia standardeja kauneudenhoitoalalla käytetään. Mitä kaikkea säädellään? Mikä on jo kunnossa ja missä on vielä puutteita? Harri Moision vieraiksi saapuvat Suomen kosmetologien yhdistyksen puheenjohtaja Anne Parkkinen sekä toimitusjohtaja ja plastiikkakirurgi Timo Pakkanen Sairaala Siluetista.

Standardi ei ole laki mutta siellä on paljon asioita, jotka herättävät ehkä ajatuksia, joita ei välttämättä muuten tulisi ajatelleeksi.

Timo Pakkanen, toimitusjohtaja ja plastiikkakirurgi, Sairaala Siluetti

Mitä ihmettä? -podcastimme toisessa jaksossa puhutaan kauneudenhoidosta ja kauneuskirurgiasta. Keskustelussa selviää muun muassa miksi esimerkiksi joitain täytehoitoja voi tehdä kuka tahansa, mikä on standardien rooli ja merkitys alalla ja millaisia ovat kauneudenhoidon ja kauneuskirurgian trendit 2020-luvulla. Entä mihin hoitoon tai leikkaukseen plastiikkakirurgi ei menisi missään nimessä?

Kuuntele keskustelu yllä tai klikkaa haluamallesi alustalle. Spotifyn lisäksi löydät Mitä ihmettä? -podcastin esimerkiksi Apple Podcastista ja Suplasta.

Olen tosi iloinen standardista. – – Kyllä näin henkilökohtaisissa palveluissa koulutus ja vastuullisuus on kuluttajan etu aivan ehdottomasti.

Anne Parkkinen, Suomen kosmetologien yhdistyksen puheenjohtaja

Mitä ihmettä? -podcast

Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme ja joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.