Siirry sisältöön
23.4.2019 Artikkeli

Ihmisille suunniteltuja innovaatioita

Muotoilija ja nyhtökaurayritys Gold & Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen miettii työssään, miten asioita voisi tehdä aina vain paremmin ja yhdistää erilaisia maailmoja.

1 Uusia oivalluksia

Kehittäessämme Nyhtökauraa tutkimme, miten Aasiassa käytetyt soijan tuotantomenetelmät ja pohjoismaisen kauran voi tuoda yhteen. Näiden yhdistäminen oli oivallus, uusi tapa käyttää kauraa. Tänä vuonna lanseeraamme Nyhtökauran vähittäiskaupassa ja suurkeittiötuotteena esimerkiksi Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa.

Gold & Green Foods käyttää FSSC 22000 -sertifikaattia, joka perustuu ISO 22000 -elintarviketurvallisuusstandardiin.

2 Arjen ratkaisuja

Suunnitteluni lähtee ihmisten tarpeista ja siitä, mikä mahdollistaisi paremmat valinnat. Ihmisten on vaikea muuttaa tapojaan, esimerkiksi syödä ekologisesti, jos se vaatii hirveitä ponnisteluja. Ekologisuuden lisäksi iloitsen tuotteiden yksinkertaisuudesta. On mahtavaa, kun palat loksahtavat paikalleen, eikä tuotteeseen tarvitse lisätä mitään ylimääräistä.

CEN/TS 16555-3:fi -spesifikaatiossa ohjeistetaan, miten innovaatioajattelun keskeiset arvot voidaan yhdistää organisaatioihin.

3 Elämää hetkessä

Haluan tuntea vuodenaikojen vaihtelun kouriintuntuvasti, ja välillä haluaisin pysäyttää ajan. Syvällä luonnon lähellä ei ole olemassa yhtään huonoa vuodenaikaa.

Ajan mittaaminen perustuu SI-järjestelmän sekuntiin. ISO 80000-1 on suureiden ja yksiköiden perusstandardi.

Julkaistu Presiis-lehden numerossa 1/2019.

Teksti: Susanna Rapp