Siirry sisältöön
Aihealueet: Tieto- ja viestintätekniikka

SFS/SR 308 IT:n ja IT-palveluiden johtaminen

Ryhmä osallistuu standardisointityöhön, jolla luodaan IT:n johtamisen ja palvelunhallinnan työkaluja, parhaita käytäntöjä ja niihin liittyviä dokumentteja organisaatioiden tietohallinnolle sekä ylimmälle johdolle.

Standardeja riskienhallinnasta auditointiin

Aihepiiriin kuuluvia standardisoitavia toimintoja ovat esimerkiksi auditointi, liiketoimintaprosessien ulkoistaminen sekä IT:n hallintatavat ja riskienhallinta.

Ryhmän vastuulle kuuluvat muun muassa seuraavat standardisarjat:

  • ISO/IEC 38500 – IT:n hallinta (Corporate Governance of IT)
  • ISO/IEC 30120 – IT:n hallinnan operatiivinen toteuttaminen (Operational aspects of Governance of IT)
  • ISO/IEC 20000 – IT-palvelunhallinta (IT service management)
  • ISO/IEC 30020 – IT-pohjaisten palveluiden/liiketoimintaprosessien ulkoistaminen (IT-enabled Services/Business Process Outsourcing)

Osallistu, seuraa ja vaikuta

Maailmanlaajuisesta IT:n ja IT-palveluiden johtamisen standardisoinnista vastaa komitea ISO/IEC JTC 1/SC 40 IT Service Management and IT Governance, joka perustettiin loppuvuodesta 2013. SFS/SR 308 toimii IT-johtamisen ja palvelunhallinnan standardisoinnin suomalaisena asiantuntijaryhmänä.

Ryhmän jäsenenä pääset osallistumaan maailmanlaajuisten ja eurooppalaisten standardien laadintaan ja jatkokehitykseen. Samalla voit verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Standardisointiryhmän puheenjohtaja toimii Tomi Dahlberg. Ryhmä on avoin kaikille tahoille, ja toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Vaikuta standardeihin vastaamalla kyselyymme IT:n hallinnasta ja ohjauksesta

Syksyllä 2022 SFS/SR 308 kartoittaa kyselyllä, miten IT:n hallinnan ja ohjauksen standardeja kannattaisi uudistaa ja miten nykyiset standardit vastaavat organisaatioiden tarpeisiin. Kyselyn tavoitteena on edistää suomalaisille yrityksille, julkishallinnon organisaatioille ja kansalaisille tärkeitä hyviä IT:n hallinnan ja ohjauksen käytäntöjä. Hyödynnämme kyselyn tuloksia IT:n hallintaan ja ohjaukseen vaikuttavien standardien kehitystyössä. Vastaamalla voit siis vaikuttaa tulevien standardien sisältöön!

Vastaathan kyselyymme 30. syyskuuta mennessä.

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

ISO/IEC JTC 1/SC 40
IT service management and IT governance

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

https://sfs.fi/

Marjo-Rita Juntunen

marjo-rita.juntunen@sfs.fi