Siirry sisältöön
Aihealueet: Tieto- ja viestintätekniikka

SFS/SR 308 IT:n ja IT-palveluiden johtaminen

Ryhmä osallistuu standardointityöhön, jolla luodaan IT:n johtamisen ja palvelunhallinnan työkaluja, parhaita käytäntöjä ja niihin liittyviä dokumentteja organisaatioiden tietohallinnolle sekä ylimmälle johdolle.

Standardeja riskienhallinnasta auditointiin

Aihepiiriin kuuluvia standardoitavia toimintoja ovat esimerkiksi auditointi, liiketoimintaprosessien ulkoistaminen sekä IT:n hallintatavat ja riskienhallinta.

Ryhmän vastuulle kuuluvat muun muassa seuraavat standardisarjat:

  • ISO/IEC 38500 – IT:n hallinta (Corporate Governance of IT)
  • ISO/IEC 30120 – IT:n hallinnan operatiivinen toteuttaminen (Operational aspects of Governance of IT)
  • ISO/IEC 20000 – IT-palvelunhallinta (IT service management)
  • ISO/IEC 30020 – IT-pohjaisten palveluiden/liiketoimintaprosessien ulkoistaminen (IT-enabled Services/Business Process Outsourcing)

Osallistu, seuraa ja vaikuta

Maailmanlaajuisesta IT:n ja IT-palveluiden johtamisen standardoinnista vastaa komitea ISO/IEC JTC 1/SC 40 IT Service Management and IT Governance, joka perustettiin loppuvuodesta 2013. SFS/SR 308 toimii IT-johtamisen ja palvelunhallinnan standardoinnin suomalaisena asiantuntijaryhmänä.

Ryhmän jäsenenä pääset osallistumaan maailmanlaajuisten ja eurooppalaisten standardien laadintaan ja jatkokehitykseen. Samalla voit verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Standardointiryhmän puheenjohtajana toimii Tomi Dahlberg. Standardointiryhmä on avoin kaikille tahoille. Ryhmässä on osallistumismaksu.

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

ISO/IEC JTC 1/SC 40
IT service management and IT governance

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

SFS Suomen Standardit

https://sfs.fi/

Risto Pulkkanen

risto.pulkkanen@sfs.fi