SFS/SR 209 Elintarvikeanalytiikka
Ryhmä vastaa elintarvikkeiden analyysimenetelmien standardoinnista. Kehittyvät laboratoriomenetelmät vaativat ajantasaisia standardeja, ja osallistumalla ryhmän toimintaan saat tietoa uusimmista ja tulevista standardeista.
Tämän sivun sisältö:
Standardoinnilla yhtenäistetään valvontamenetelmiä
Elintarvikeanalytiikan standardointityö on jaettu aihealueittain mikrobiologisten, kemiallisten ja aistinvaraisten arviointimenetelmien työryhmille.
Työn painopiste on viranomaisvalvonnassa ja lakisääteisessä omavalvonnassa tarvittavien menetelmien kehittämisessä. Valvonnan harmonisointi eli yhdenmukaistaminen on ensiarvoisen tärkeää, ja siihen tarvitaan yhtenäisiä kemiallisen, mikrobiologisen ja aistinvaraisen analytiikan standardimenetelmiä.
Osallistumisen hyödyt
Osallistumalla voit vaikuttaa siihen, että kehitettävät standardit ovat järkeviä ja käyttötarkoitukseensa sopivia. Ryhmässä pysyt myös perillä uusimmasta tiedosta, ja muuttuvat ja kehittyvät laboratoriokäytännöt ja menettelyt vaativatkin ajan hermolla pysymistä.
Valvovalle viranomaiselle on tärkeää, että valvonnassa käytetään toimivia standardeja ja että standardimuutokset voidaan huomioida riittävän ajoissa myös toiminnassa ja koulutuksessa.
Ryhmän jäsenyys on maksullinen muille paitsi Ruokaviraston määrittelemille tahoille.
Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat
Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä
SFS Suomen Standardit
https://sfs.fi/Kati Heiskanen
kati.heiskanen@sfs.fi