Siirry sisältöön
Aihealueet: Maatalous ja elintarvikkeet

SFS/SR 224 Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät

Ryhmä seuraa maailmanlaajuista elintarvikkeiden hallintajärjestelmien standardointia.

Standardointiryhmässä SFS/SR 224 seurataan ja vaikutetaan maailmanlaajuisen komitean ISO/TC 34/SC17 standardeihin, jonka aihealueita ovat:

  • elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä
  • tukiohjelmat riskien hallinnalle
  • hallintajärjestelmiä auditoivia ja sertifioivia elimiä koskeville vaatimukset
  • rehun ja elintarvikkeiden jäljitettävyys

Ryhmän seuraamiin työkohteisiin voi tutustua maailmanlaajuisen standardointijärjestö ISOn verkkosivuilla.

Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät ovat keskeisessä roolissa elintarvikealan liiketoiminnan riskienhallinnassa. ISO 22000:ta käyttämällä organisaatio voi osoittaa tuotannon, kuljetusten ja tarjoilun täyttävän kansainväliset elintarviketurvallisuuden olennaiset kriteerit. Lue lisää ISO 22000 -standardista.

Tule mukaan standardointiin!

Osallistumalla standardointiryhmään SFS/SR 224 pääset vaikuttamaan alan suomalaisiin ja kansainvälisiin standardeihin. Osallistuminen standardointiin on maksullista.

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

ISO/TC 34/SC 17
Management systems for food safety

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

SFS Suomen Standardit

https://sfs.fi/

Sari Sahlberg

sari.sahlberg@sfs.fi