Siirry sisältöön
Aihealueet: Kone- ja tuotantotekniikka, metallit / Palvelut, kulutustavarat ja vapaa-aika / Tekstiiliala

SFS/SR 173 Kelluntavarusteet ja sukelluspuvut

Standardointiryhmä SFS/SR 173 osallistuu kelluntavarusteiden kuten pelastusliivien sekä sukelluspukujen kansainväliseen standardointiin.

Standardit parantavat tuoteturvallisuutta

Standardeja on pelastusliiveille sekä sukellus- ja kuivapuvuille. Standardeissa eritellään vaatimuksia esimerkiksi turvallisuudelle ja testimenetelmille.

Pelastusliivit, sukelluspuvut ja kuivapuvut ovat henkilönsuojainasetuksen (EU) 2016/425 alaisia ja niillä on oltava CE-merkintä, eli ne on tyyppitarkastettava. Lisää CE-merkinnästä voit lukea Tukesin sivuilta ja henkilönsuojainasetuksesta Euroopan komission sivuilta.

Olennaiset standardisarjat

Sukelluspukujen standardisarja SFS-EN 14225. Sarjan osissa esitellään vaatimuksia ja testimenetelmiä englannin kielellä:
Osa 1: Märkäpuvuille
Osa 2: Kuivapuvuille
Osa 3: Aktiivisesti lämmitettäville tai viilennettäville puvuille

Kylmältä vedeltä suojaava vaatetus -standardisarja SFS-EN ISO 15027. Standardeissa käsitellään eri pukujen vaatimuksia, turvallisuutta ja testimenetelmiä. Standardit ovat englanninkielisiä.
Osa 1: Jatkuvaan käyttöön tarkoitetut puvut, vaatimukset ja turvallisuus
Osa 2: Pelastuspuvut, vaatimukset ja turvallisuus
Osa 3: Testausmenetelmät

Pelastusliivien standardisarja SFS-EN ISO 12402. Standardeissa on muun muassa vaatimuksia kelluntavarusteiden eri käyttötarkoituksiin ja kantavuudeltaan erilaisiin tuotteisiin.

Ole osana kansainvälistä standardointia

Kansallisen standardointiryhmän SFS/SR 173 jäsenenä olet osa sekä suomalaista että kansainvälistä kelluntavarusteiden standardointiyhteisöä. Osallistuminen standardointiryhmään on maksullista.

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

CEN/TC 162/WG 12
Diving suits
CEN/TC 162/WG 6
Lifejackets
ISO/TC 188/SC 1
Personal safety equipment

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

SFS Suomen Standardit

https://sfs.fi/

Janne Kalli

janne.kalli@sfs.fi