Siirry sisältöön
Aihealueet: Tieto- ja viestintätekniikka / Ympäristö ja kestävä kehitys

SFS/SR 229 Hajautetut tieto- ja järjestelmäteknologiat

Hajautetut tieto- ja järjestelmäteknologiat pohjautuvat tietojen luotettavuudelle, muuttumattomuudelle ja yhteentoimivuudelle. Hajautetut tilikirjat ja lohkoketjut mahdollistavat tiedon alkuperän todentamisen myös eri teollisuudenalojen ja tietomallien keskellä. Jotta teknologiat edistävät yhteentoimivaa, luotettavaa ja tietoturvallista digitaalista liiketoimintaa, tarvitaan maailmanlaajuisia standardeja. Osallistumalla lohkoketjuteknologioiden standardointiryhmään pääset vaikuttamaan alan kehitykseen Suomessa ja verkostoitumaan alan eurooppalaisten ja kansainvälisten edelläkävijöiden kanssa.

Standardeja on tekeillä laajasti

Hajautettuja järjestelmiä ja lohkoketjuja koskevia standardeja työstetään jatkuvasti. Niillä pyritään parantamaan liiketoimintamahdollisuuksia, tietoturvaa ja tietosuojaa. Standardien myötä parantuvan yhteentoimivuuden ansiosta ratkaisut ovat käytettävissä yhtenäisesti ympäri maailman. Hyvä esimerkki tästä ovat kansainväliset LEI-yritystunnukset.

Osallistu Suomen ryhmän kautta kansainväliseen toimintaan

Hajautettujen tieto- ja järjestelmäteknologioiden suomalainen ryhmä osallistuu alan eurooppalaisen ja maailmanlaajuiseen standardointiin. Eurooppalaisen ryhmän tavoitteena on tunnistaa EU-alueen erityistarpeita ja seurata maailmanlaajuisen ISOn komitean työtä.

Mukaan ryhmään ovat tervetulleita kaikki alan asiantuntijat, sidosryhmät ja etujärjestöt. Ryhmässä on osallistumismaksu.

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

CEN/CLC/JTC 19
Blockchain and Distributed Ledger Technologies
CEN/CLC/JTC 24
Digital Product Passport (DPP)
ISO/TC 307
Blockchain and distributed ledger technologies

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

SFS Suomen Standardit

https://sfs.fi/

Meri Valtiala

meri.valtiala@sfs.fi