Siirry sisältöön
Aihealueet: Suomalainen standardointi / Tekstiiliala

SFS/TR 009 Tekstiilien hoito-ohjemerkintä

Työryhmä on perustettu päivittämään standardia SFS 5236 Tekstiilien hoito-ohjemerkintä. Sanalliset ohjeet.

Standardi SFS 5236 sisältää hoito-ohjemerkkien yleisimmin tarvittavat sanalliset ohjeet ja niiden vastineet ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kielillä. Tätä standardia voidaan käyttää paitsi hoito-ohjemerkinnän laatimisessa, myös tulkittaessa vieraskielisiä hoito-ohjeita.

Suomalaista standardia päivitetään vastaamaan uudistettua kansainvälistä hoito-ohjestandardia SFS-EN ISO 3758, jonka uusin versio on julkaistu 2023. Kansainvälinen standardi on uudistettu vastaamaan nykyisiä puhdistusmenetelmiä ja teknistä kehitystä. Kansainvälisen standardin uudistus vaikuttaa myös muun muassa silityksen symboleihin ja symbolien merkitsemiseen.

Työryhmä on avoin kaikille tahoille ja siihen osallistuminen on maksutonta

Ryhmän suomalaiset työkohteet

Tekstiilien hoito-ohjemerkintä. Sanalliset ohjeet / E964 - SFS 5236
Standardi SFS 5236 sisältää hoito-ohjemerkkien yleisimmin tarvittavat sanalliset ohjeet ja niiden vastineet ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kielillä.

Symbolien käyttö on Suomessa ja useissa muissa maissa luvanvaraista ja ellei lupaa ole hankittu, hoito-ohje tulee antaa sanallisesti. Suomessa myytävissä tuotteissa sanallisten ohjeiden on oltava suomen ja ruotsin kielellä. Sanalliset ohjeet ovat tarpeen myös silloin, kun halutaan kertoa kuluttajalle joistakin tuotteen erikoisominaisuuksista tai varoittaa joistain hoitoon liittyvistä asioista.

Sanallisissa ohjeissa saa käyttää muitakin tekstejä ja niiden muodostamisessa voi käyttää apuna tätä standardia.

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

SFS Suomen Standardit

https://sfs.fi/

Elisa Ervasti

elisa.ervasti@sfs.fi