Siirry sisältöön
27.9.2019 Uutinen

SFS onnittelee Reimaa

Vastuullisen toiminnan myötä voi päätyä kultamitalistiksi. Niin kävi suomalaiselle lastenvaatevalmistaja Reimalle, joka voitti ensimmäinen palkinnon yrityksille suunnatussa Euroopan komission tuoteturvallisuuskilpailussa. SFS onnittelee!

Euroopassa tuoteturvallisuuden vaatimukset on kirjattu standardeihin.  Standardeja käyttämällä yritys tietää tuotteidensa olevan kuluttajille turvallisia ja vaatimusten mukaisia.

Reima käyttää liiketoimintansa tukena standardeja. Reiman tuotteet ovat lastenvaatteiden turvallisuusstandardin SFS-EN 14682 mukaisia, eli niissä ei ole helposti irtoavia osia eikä pitkiä nyörejä. Tuoteturvallisuuskilpailun palkitsemisperusteissa mainittiin erityisesti Reiman heijastavat rukkaset, jotka lisäävät lapsen näkyvyyttä pimeään vuodenaikaan. Henkilösuojainten, mukaan lukien heijastimien, vaatimukset on kirjattu standardeihin ja myös niiden testaaminen tapahtuu standardien mukaan.

Reima hyödyntää standardeja myös kilpailukykynsä ja vastuullisuutensa osoittamiseen. Yhtiö vaikuttaa oman alan standardeihin aktiivisesti, esimerkiksi lastenvaatteiden turvallisuusstandardeja kehittävässä työryhmässä.
Euroopan komission tuoteturvallisuuskilpailu on tarkoitettu yrityksille, jotka kehittävät tuotteitaan jatkuvasti turvallisemmiksi. Tämän vuoden kilpailu oli kaikkien aikojen ensimmäinen, ja siinä oli sarjat verkkokaupoille ja lastentarvikkeille. Kilpailuun oli ilmoittautunut 38 eurooppalaista yritystä 16 eri maasta.

Tutustu voittajayrityksiin ja palkitsemisperusteisiin EU:n sivuilla (englanniksi):
Meet the winners

Lue Tukesin uutinen aiheesta:
EU-komissio palkitsi ensi kertaa tuoteturvallisuuden onnistujat – kultaa Suomeen