Siirry sisältöön
30.6.2023 SFS:n standardointityö

Yleisön ja väkijoukon hallintaan tekeillä uusi standardi

Yleisön ja väkijoukon turvallinen ja ennakoiva hallinta yleisötilaisuuksissa ja muissa kokoontumisissa on elintärkeää, jotta voidaan taata kaikkien turvallisuus, ylläpitää järjestystä ja mahdollistaa tehokas toiminta mahdollisten hätätilanteiden sattuessa. Tästä syystä Norjan standardointijärjestö on tehnyt uuden työkohdealoitteen maailmanlaajuiselle standardointiorganisaatiolle (ISO).

Tarkoituksena on saada aikaiseksi kansainvälinen standardi, jossa annetaan ohjeita yleisön ja väkijoukon hallintaan tapahtumissa ja joukkokokoontumisissa.

Standardin laatimista varten on perustettu ISOssa teknisen komitean ISO/TC 292 yhteyteen työryhmä, joka vastaa kyseisen standardin laadinnasta. Toistaiseksi suomalaisia ei ole mukana tässä työryhmässä.

Standardissa asetetaan periaatteet ja parhaat käytännöt yleisön ja väkijoukkojen hallintaan tapahtumissa ja kokoontumisissa, joihin voidaan olettaa osallistuvan suuri määrä ihmisiä. Lisäksi standardin on määrä asettaa prosessi asiaan kuuluvien riskien ymmärtämiseksi, arvioimiseksi ja käsittelemiseksi. Ohjeet tulevat kattamaan sekä normaali- että hätätilanteet.

Standardin on määrä valmistua kevääseen 2025 mennessä. Standardointityöhön osallistuminen on kaikille avointa vuosittaista osallistumismaksua vastaan. Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan asiasta lisää tai haluat liittyä kyseisen työryhmän jäseneksi, ole meihin yhteydessä.

Kysy lisää

Janne Kalli

Johtava asiantuntija
Soita: +358 44 050 0439
Viesti: janne.kalli@sfs.fi