Siirry sisältöön
15.12.2023 Uutinen

SFS:n hallituksen puheenjohtajaksi Kim Hagström Halton Oy:stä

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin CTO Kim Hagström Halton Oy:stä. Hagströmin kaksivuotinen puheenjohtajakausi käynnistyy 1.1.2024.

SFS:llä ja suomalaisella standardoinnilla on edessään mielenkiintoinen ja historiallinen vuosi 2024. Tulevana vuonna SFS juhlistaa 100-vuotista taivaltaan Suomen elinkeinoelämän kilpailukyvyn edistäjänä. Lisäksi Suomelle laaditaan ensimmäinen kansallinen standardointistrategia työ- ja elinkeinoministeriön johdolla hallitusohjelmakirjauksen mukaisesti.

SFS:n haastavan ja suomalaista kilpailukykyä vahvasti edistävän strategian tavoitteena on:

  • Enemmistö yli viisi henkilöä työllistävistä suomalaisista yrityksistä käyttää standardeja tai osallistuu standardointiin.
  • Suomi vaikuttaa aktiivisesti kansainväliseen standardointiin ja Suomella on vetovastuullaan useita maailmanlaajuisen standardointijärjestö ISOn ja eurooppalaisen CENin standardointiryhmiä.

”Standardien laajalla käytöllä ja niihin aktiivisesti vaikuttamalla vahvistetaan ja edistetään suomalaista kilpailukykyä, kestävää kasvua sekä yhteiskunnan hyvinvointia. Suomessa standardoinnin strategisessa hyödyntämisessä sekä standardien käytössä on yhä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Standardointi tuleekin valjastaa entistä vahvemmin edistämään Suomen kilpailukykyä”, toteaa SFS:n toimitusjohtaja Helena Vänskä.

”Standardointi on kasvattanut painoarvoaan viime vuosina merkittävästi ja on nykyisin erittäin polttava aihe geopoliittisesti. Myös SFS:n toimintaympäristö muuttuu vauhdilla. Odotan mielenkiinnolla alkavaa puheenjohtajakauttani ja uskon, että yritysmaailmassa kerryttämäni kokemus hyödyttää myös SFS:ää tässä murroksessa”, sanoo Kim Hagström Halton Oy:stä.

SFS:n liittokokous kokoontui 27.11.2023 ja valitsi SFS:n hallituksen jäseniksi 1.1.2024 lähtien seuraavat henkilöt:

CTO Kim Hagström, Halton Oy, puheenjohtaja

Teollisuusneuvos Eeva Vahtera, työ- ja elinkeinoministeriö, varapuheenjohtaja

Toimitusjohtaja Timo Kekkonen, Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry 

Johtaja Sami Nikander, Kemianteollisuus ry

Johtaja Timo Pulkki, Rakennustuoteteollisuus RTT ry

Johtaja Helena Soimakallio, Teknologiateollisuus ry

Vice President, Research Anna Suurnäkki, Metsä Fibre

Toimitusjohtaja Pekka Tsupari, Yhteinen Toimialaliitto YTL ry

Lisätietoja

Helena Vänskä

Toimitusjohtaja
Soita: +358 40 581 6786
Viesti: helena.vanska@sfs.fi