Siirry sisältöön

Standardien DRM-suojaus

Kaikki pdf-tiedostona toimitettavat standardit ja käsikirjat on suojattu DRM-suojauksella (Digital Rights Management). DRM-suojattujen tiedostojen lukemiseen on välttämätöntä asentaa koneelle FileOpen-liitännäinen (FileOpen plug-in).

Näin asennat FileOpen-liitännäisen

Aloita lataamalla liitännäinen ja valitse käytössäsi oleva käyttöjärjestelmä.

Lataa FileOpen plug-in asennusohjelma klikkaamalla ok-painiketta. Suosittelemme, että valitset tiedoston latausdialogissa ”Avaa”-vaihtoehdon, joka suorittaa asennusohjelman välittömästi. Jos päätät tallentaa ohjelman tietokoneellesi, täytyy asennusohjelma suorittaa manuaalisesti.

Asennusohjelma saattaa joutua muuttamaan pdf-lukuohjelman (kuten Adobe Acrobat) asetuksia. Asennuksen onnistumiseksi hyväksy asennusohjelman mahdolliset pyynnöt ja sulje avoinna olevat pdf-lukuohjelmat.

Onnistuneen asennuksen jälkeen voit avata tilaamasi julkaisun. Kun avaat uuden julkaisun ensimmäistä kertaa, koneesi on oltava yhteydessä internetiin. Näin julkaisu rekisteröityy avatuksi ao. päätelaitteella.

Tärkeää

Huomaathan, että tilatun julkaisun saa avata vain loppukäyttäjän työasemalla.

Ratkaisuja ongelmatilanteisiin

SFS:n lähettämässä sähköpostissa on linkki lataussivulle. Jos linkki ei aukea suoraan sähköpostista, kopioi se selaimesi osoitekenttään.

Kun avaat ensimmäisen kerran DRM-suojattua julkaisua ja saat viestin, että yksi tai useampi Adoben komponentti vaaditaan, FileOpen ei ole asentunut oikein. Klikkaa ”Hyväksy” ja Adobe asentaa puuttuvan tai puuttuvat komponentit.

Jos sinulla ei ole oikeutta asentaa ohjelmia omalle koneellesi, ota yhteyttä oman organisaatiosi tietohallintoon.

Ei. Voit ladata FileOpenin liitännäisen ilmaiseksi.

Sinun kannattaa säilyttää alkuperäinen sähköposti, jossa julkaisu(t) toimitettiin. Vaihtoehtoisesti voit tallentaa varmuuskopion tilaamastasi julkaisusta.

Jos tilaamasi julkaisu on toimitettu sinulle postitse, säilytä pakkausluettelossa näkyvä myyjän viite mahdollisten virhetilanteiden selvitystä varten.

Jos et saa tulostettua julkaisua, tarkista tietokoneesi asetukset tai tulostin. DRM-suojaus ei estä julkaisun tulostamista.

Pdf-tiedostona toimitettavat ja DRM-suojatut julkaisut toimivat sellaisissa lukulaitteissa, jotka tukevat Pdf-tiedostomuotoa ja FileOpenin suojaustekniikkaa.

DRM-suojattujen dokumenttien avaamiseen eli FileOpenin asentamiseen tarvitset jonkin alla luetelluista käyttöjärjestelmistä.

  • Windows 98 tai uudempi
  • Macintosh OSX

Ajantasainen lista järjestelmävaatimuksista kannattaa tarkistaa FileOpenin sivuilta.

Huom. 

DRM-suojatut Pdf-tiedostot eivät toimii älypuhelimissä tai tableteissa.

 

Ei. Kun FileOpen-liitännäinen on kerran asennettu koneellesi, saat avattua myöhemmin ostamasi julkaisut ilman, että sinun tarvitsee asentaa FileOpenia uudestaan.

Huom.

Kun avaat uuden julkaisun ensimmäistä kertaa, koneesi on oltava yhteydessä internetiin. Näin julkaisu rekisteröityy avatuksi ao. päätelaitteella.

Pdf-tiedostona toimitetun tai verkkokaupasta ladatun SFS-standardin saa tallentaa niin monelle työasemalle kuin lisenssejä on hankittu. Niistä saa myös ottaa yhtä monta tulostetta kuin lisenssejä on.

ISO- ja IEC-standardit saa tallentaa yhdelle tietokoneelle ja niistä saa ottaa yhden tulosteen.
Myös SFS-käsikirjat saa tallentaa yhdelle tietokoneelle ja niistä saa ottaa yhden tulosteen.

Windows-käyttöjärjestelmässä voi olla useita julkaisuja auki yhtä aikaa.

Lisää vastauksia kysymyksiin löydät FileOpenin sivuilta.