Siirry sisältöön
8.7.2020 Uutinen

Uutta dokumenttijärjestelmää testataan

Standardointityössä tuotetaan suuri määrä dokumentteja, joiden hallintaan tarvitaan tehokas järjestelmä. Kansainvälisessä standardoinnissa pilotoidaan uutta järjestelmää, ja JTC 1 osallistuu pilottiin.

ISO on siirtymässä pitkään käytössä olleesta Livelink-järjestelmästä uuteen ISO Documents -dokumentinhallintajärjestelmään. Uuden järjestelmän tarkoituksena on tehostaa dokumenttien käsittelyä, parantaa löydettävyyttä ja järjestelmän käytettävyyttä.

Toistaiseksi uuden järjestelmän käyttöönotto on vielä pilotti, mutta sekä maailmanlaajuinen tietotekniikan standardsointikomitea ISO/IEC JTC 1 että paikkatiedon komitea ISO/TC 211 ovat jo siirtyneet uuden järjestelmän käyttöön. Pilottivaiheessa uusi järjestelmä on vain kansainvälisten komiteoiden ja työryhmien käytössä ja vaikuttaa siis vain niihin asiantuntijoihin, jotka osallistuvat suoraan kansainväliseen työhön.

Livelink-järjestelmän käyttö jatkuu vielä toistaiseksi kansallisissa standardointiryhmissä, eurooppalaisessa standardointityössä ja suuressa osassa ISOn komiteoista. Uuden järjestelmän käyttöönotto laajenee syksystä 2020 alkaen ensin ISOn muihin komiteoihin ja vuoden 2021 aikana CENin työhön ja kansallisiin standardointiryhmiin.

Lue lisää pilotista ISOn sivuilta