Mitä ihmettä? -podcast – jakso 11: Eikö sähkölentokoneilla liidetäkään kohti kestävää matkailua?
Loma jättää jäljen sekä sydämeen että ympäristöön. Millä kaikilla tavoin matkailu vaikuttaa matkakohteisiin, siellä asuviin ihmisiin, eläimiin ja ympäristöön? Onko yksittäisen matkailijan valinnoilla mitään merkitystä ja voiko liikkumista edellyttävä matkailu koskaan olla kestävää? Harri Moision vieraina ajatuksia kestävästä matkailusta vaihtavat Rambollin projektipäällikkö ja kestävän matkailun asiantuntija Kaisa Merilahti sekä vastuullisuuteen erikoistunut viestinnän asiantuntija, matkailutoimittaja ja tietokirjailija Heidi Kalmari.
Miten kestävä matkailu eroaa tavallisesta matkailusta ja mitä tavallinen matkailija voi tehdä matkustaakseen kestävämmin? Mikä on yllättävin kestävään matkailuun liittyvä asia, josta ei puhuta? Onko lentäminen matkailussa aina pääpahis ja tuleeko matkailuun tulevaisuudessa rajoituksia? Entä pitääkö Harrin potea huonoa omaatuntoa taannoisesta Amerikan-reissustaan?
Muun muassa näitä kysymyksiä pohdiskellaan Mitä ihmettä? -podcastin 11. jaksossa, jossa kysytään myös, voivatko standardit tehdä matkailusta kestävämpää.
Perusnyrkkisääntö on, että mitä lähempänä olet, sitä kestävämpää matkailu yleensä on.
Kaisa Merilahti, kestävän matkailun asiantuntija ja projektipäällikkö, Ramboll
MITÄ IHMETTÄ? -PODCAST
Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme mutta joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?
Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.