Siirry sisältöön
27.6.2023 Blogi

Mitä ihmettä? -podcast – jakso 9: Suomi häviää myös kilpailukyvyssä Ruotsille?

Suomi ei vielä hyödynnä standardeja kilpailukyvyn edistämiseksi, mutta tilanne on muuttumassa. Nyt Suomessakin on herätty strategisen standardoinnin merkitykseen. Miksi ihmeessä annoimme etumatkaa muille maille? Onko niin, että standardoinnissa Kiina vie ja muut vikisevät? Entä miksi standardoinnin Suomi-Ruotsi-maaottelu pitäisi ottaa tosissaan? Mitä ihmettä? -podcastin toisen tuotantokauden avausjaksossa Harri Moision vieraiksi saapuvat SFS:n toimitusjohtaja Helena Vänskä ja Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Timo Vuori.

Valtionhallinnossa pitäisi ymmärtää standardointi kilpailukykyä vahvistavana välineenä.

Helena Vänskä, SFS:n toimitusjohtaja

Keskustelussa ruoditaan erityisesti sitä, miten kilpailukykyyn voidaan vaikuttaa standardien avulla. Kansallisen standardointistrategian laatiminen on otettu osaksi uutta hallitusohjelmaa, mutta Suomella on vielä matkaa standardoinnin strategiseen hyödyntämiseen. Minkä pitäisi muuttua ja miten Suomi voisi kilvoitella kansainvälisessä kilpailussa palkintopalleille?

Kuuntele jakso alta tai klikkaa haluamallesi alustalle. Spotifyn lisäksi löydät Mitä ihmettä? -podcastin esimerkiksi Apple Podcastista ja Suplasta.

Mitä ihmettä? -podcast

Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme mutta joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.