Siirry sisältöön
18.7.2023 Blogi

Mitä ihmettä? -podcast – jakso 12: Meneekö pikamuoti koskaan pois muodista?

Pulloja on kierrätetty Suomessa jo yli 70 vuotta, mutta tekstiilien kierrätys on vasta alkamassa ja se myös tuntuu kuluttajasta hyvin vaikealta. Miksi? Entä mikä on oikea paikka erilaisille käytöstä poistettaville tekstiileille ja mikä on kuluttajan vastuu kierrättämisessä ja kiertotaloudessa? Tekstiilien kierrätystä saapuvat Harri Moision vieraiksi pohtimaan Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n asiantuntija Katri Pylkkänen sekä VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin.

Kuinka tekstiilien kierrätyshaasteet taklataan ja miten pikamuotiin voidaan vaikuttaa lainsäädännöllä? Mikä on digitaalinen tuotepassi ja miksi pesulappua ei saisi leikata? Entä miksi keräys on akilleen kantapää tekstiilien tehokkaassa kierrätyksessä?

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen Mitä ihmettä? -podcastin 12. jaksossa, jossa käsitellään myös tekstiilien kierrätykseen liittyviä standardeja.

Digitaalinen tuotepassi on aivan loistava keksintö siinä mielessä, että se parantaa tekstiilien kierrätyksessä lajittelun.

Ali Harlin, tutkimusprofessori, VTT

Mitä ihmettä? -podcast

Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme mutta joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.