Siirry sisältöön
25.7.2023 Blogi

Mitä ihmettä? -podcast – jakso 13: Miten väestönsuojien jätehuolto järjestyy, jos ulos ei todellakaan pääse?

Mitä ihmettä? -podcastin toisen tuotantokauden päätösjaksossa tutustumme turvallisuusuhkiin ja niihin varautumiseen. Mitä muu maailma voi oppia Suomelta varautumisesta, entä väestönsuojista? Harri Moision vieraina turvallisuuden tunnetta luovat kansanedustaja, sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll ja Temet Group Oy:n neuvonantaja Jyrki Ronkainen.

Turvallisuusuhkien eskaloitumista ei voida välttää ennalta, mutta niihin voidaan varautua. Mitä Suomessa pitäisi tapahtua, että väestönsuojia tarvittaisiin tositilanteessa? Kuinka tavallinen tallaaja voi varautua uhkiin? Entä miksi turvallisuus on ennen kaikkea tunne?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan jaksossa, jossa puhutaan myös yhteiskunnan turvallisuuteen ja kriisinkestävyyteen vaikuttavista standardeista. Miten standardeilla rakennetaan turvallisuutta yhteiskuntaan? Entä miksi suomalaisten johdolla valmisteltava kansainvälinen standardi väestönsuojista on herättänyt runsaasti kiinnostusta maailmalla?

Väestönsuojilla on erittäin järkeviä rauhanajan käyttöjä.

Jyrki Ronkainen, neuvonantaja, Temet Group Oy

Mitä ihmettä? -podcast

Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme mutta joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.