Siirry sisältöön
4.7.2023 Blogi

Mitä ihmettä? -podcast – jakso 10: Miten pelkkä kangas voi karkottaa hyttysen?

Lomalla voimme ottaa rennosti, koska lomailuamme turvaavat useat standardit. Voisikin sanoa, että standardit eivät koskaan jää lomalle ja hyvä niin. Tiesitkö, että standardien avulla voidaan muun muassa estää hyttysen pistoksia? Entä millainen on uimapatjan tai snorkkelin testaajan työpäivä? Kesälomiin liittyviä standardeja puivat Harri Moision vieraina Yhteinen Toimialaliitto ry:n (YTL) asiantuntija Suvi Pasanen ja Kirami Oy:n tietohallinto- ja talousjohtaja Eero Rantanen.

Kun ostat tuotteen, lue pakkaus, katso merkinnät ja käyttöohjeet ja teet sen mukaisesti. Se riittää. Käyttöohjeet yleensä tulevat standardista.

Suvi Pasanen, standardoinnin asiantuntija, YTL

Mitä ihmettä? -podcastin jaksossa 10 esitellään kuriositeettina tärkeimmät mökkielämäämme vaikuttavat säännökset. Mitä kesäaktiviteettien sääntelystä tulee tietää vai tarvitseeko tavallisen tallaajan edes ajatella asiaa?

Kuuntele jakso alta tai klikkaa haluamallesi alustalle. Spotifyn lisäksi löydät Mitä ihmettä? -podcastin esimerkiksi Apple Podcastista ja Suplasta.

Mitä ihmettä? -podcast

Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme mutta joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.