Siirry sisältöön
15.1.2024 SFS:n standardointityö

Tekstiilien hoito-ohjemerkintäjärjestelmän kansainvälisen standardin päivitys julkaistu

Kansainvälinen standardi tekstiilien hoito-ohjemerkintäjärjestelmälle SFS-EN ISO 3758:2023 on julkaistu joulukuussa 2023. Hoito-ohjemerkintästandardi perustuu GINETEXin laatimaan hoito-ohjeiden merkintäjärjestelmään ja on saatavilla SFS:n verkkokaupasta. Alun perin päivitetty standardi piti julkaista kesällä 2023, mutta uusien symbolien rekisteröinti viivästytti julkaisua.

Suomessa käyttölupaa hoito-ohjesymboleille haetaan Inspecta Sertifiointi Oy:lta, joka on kansainvälisen tekstiilien hoito-ohjemerkintäjärjestö GINETEXin kansallinen jäsen. Tuotteiden valmistajat ja myyjät ovat velvollisia antamaan kuluttajille tietoa siitä, miten heidän tuotteitaan hoidetaan.

Kansainvälinen standardi on uudistettu vastaamaan nykyisiä puhdistusmenetelmiä ja teknistä kehitystä. Päivitetyssä standardissa muutoksina on muun muassa kaksi uutta symbolia, jotka koskevat käsinpesua ja silitystä. Myös kemiallisen pesun symboleihin on lisätty uusia sallittuja liuottimia.

Kansainvälisen standardin lisäksi suomalainen standardi tekstiilien sanallisista hoito-ohjeista SFS 5236 – Tekstiilien hoito-ohjemerkintä on päivitettävänä. Standardi tulee lausunnolle vuoden 2024 aikana. Standardia päivitetään työryhmässä SFS/TR 009 Tekstiilien hoito-ohje.

Työryhmä on avoin kaikille tahoille ja siihen osallistuminen on maksutonta. Lue lisää standardin päivitystyöstä ja siihen ilmoittautumisesta aiemmin julkaistusta uutisestamme.