Siirry sisältöön
9.6.2023 SFS:n standardointityö

Tekstiilien kiertotaloudelle hyväksytty uusia työkohteita

Tekstiilien kiertotalouden yleisistä vaatimuksista, kiertotalouden mukaisesta suunnittelusta ja kierrätysmateriaalien luokituksesta on päätetty tehdä eurooppalaiset standardit. Tekstiilien kiertotaloutta alettiin standardoida vuonna 2021 ja nyt työryhmälle on hyväksytty nämä kolme työkohdetta.

Työryhmän käsittelyssä on myös muita aiheita, joita suunnitellaan eurooppalaisiksi standardeiksi. Tekstiilien kiertotalouden standardoinnille on tarvetta ja eurooppalaisella ohjeistuksella voidaan saavuttaa yhtenäisempää linjaa tekstiilien kiertotalouden toteuttamiseen.

Standardointiryhmä SFS/SR 174 Tekstiilituotteet, hoito-ohje ja kokomerkintä on muodostanut kansallisen työryhmän, joka keskittyy tarkemmin tekstiilien kiertotalouden työkohteisiin ja keskustelee aiheesta tarkemmin. Tekstiilien kiertotaloutta voit seurata yleisemmällä tasolla olemalla ryhmän SFS/SR 174 jäsen tai tiiviimmin liittymällä myös kiertotalouden työryhmän jäseneksi. Jos haluat kuulla lisää, voit olla yhteydessä ryhmän sihteeriin Elisa Ervastiin.

Katso lista tekstiilien kiertotalouden eurooppalaisista standardointikohteista CENin ja CENELECin sivuilta.

Lisätietoja

Henkilökuvaaa korvaava hahmo

Elisa Ervasti

Asiantuntija
Soita: +358 50 408 6407
Viesti: elisa.ervasti@sfs.fi