Siirry sisältöön
27.11.2023 SFS:n standardointityö

Uusi yhteiskomitea suojavaatteille – enemmän yhteistyötä, vähemmän päällekkäistä tekemistä

Suojavaatteille on perustettu uusi eurooppalainen CENin ja CENELECin yhteiskomitea, joka keskittyy horisontaalisiin aiheisiin. Voit osallistua komitean työhön liittymällä kansallisen standardointiryhmän jäseneksi.

Yhteiskomitealla pyritään välttämään päällekkäistä työtä CENin ja CENELECin välillä ja luomaan yhteistyötä, kun standardoidaan samankaltaista aihealuetta. Yhteiskomitea CEN/CLC/JTC 23 Horizontal topics for Personal Protective Equipment (PPE) pyrkii helpottamaan standardien käyttöä luomalla yhtenäisiä ohjeistuksia olemassa oleviin tuotteisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin.

Yhteiskomitean tarkoituksena on keskittyä horisontaalisiin aiheisiin, ei luoda tuotekohtaisia standardeja. Horisontaalisia tulevia standardien aiheita ovat muun muassa:

  • ohjeiden ja horisontaalisten standardien luominen suojavaatteille, jotka soveltuvat kahteen eri käyttökohteeseen (dual function PPE)
  • älytekstiilien ja elektroniikan sisällyttäminen suojavaatteisiin
  • suojavaatekokonaisuudet (Personal protective systems PPS)
  • tietyt osa-alueet ja vaarat
  • suojavaatteiden vastuullisuus
  • suojavaatekokonaisuuksien ergonomia ja mukavuus

Tulevaan kansainväliseen työhön pääsee mukaan liittymällä kansallisen standardointiryhmän SFS/SR 171 Suojavaatetus -ja käsineet jäseneksi. Ryhmä seuraa ja vaikuttaa uuden yhteiskomitean työhön.

Työkohteita voi seurata myös CENin sivuilta.