Siirry sisältöön
23.4.2019 Artikkeli

Standardit tukevat kehitystyötä

”NOMO Technologies aikoo tehdä matkapuhelimista 3D-skannereita, joilla pystytään tuottamaan mittainformaatiota ihmisen vartalosta. Mittatietoja voivat hyödyntää esimerkiksi vaatteita myyvä verkkokauppa, mittatilausvaatteiden valmistaja tai vaikkapa asiakkaansa asentoa havainnollistava fysioterapeutti. Tuomme mobiilisovelluksemme ensimmäisen version markkinoille tämän vuoden lopulla.

Tehokas tuotekehitys edellyttää, että meillä on tuorein tieto skannaamisen ja mallinnuksen yleisestä kehityksestä. Tuorein tieto ei löydy välttämättä vielä standardeista, mutta se löytyy standardointityöstä. Standardointityöryhmässä tapaan ihmisiä, jotka tutkivat samoja asioita monilla eri toimialoilla, esimerkiksi avaruusteollisuudessa ja lääketieteen parissa. Tällä hetkellä tärkeä yhteinen aihe on muun muassa mallintamisen tarkkuustaso.

Meille on myös tärkeää ymmärtää, millaisia mittoja vaateteollisuus tarvitsee. Siksi kollegani osallistuu mittastandardien kehittämiseen, joka on vaateteollisuudessa vielä melko uutta. Harmonisointi auttaisi alalla varmasti hyvinkin paljon.

Käytännössä standardointityö tarkoittaa, että tapaan säännöllisesti SFS:n työryhmää ihan fyysisesti tai puhelinkokouksissa, joissa käymme läpi päivänpolttavia aiheita. Samalla seuraan työtä kansainvälisessä komiteassa, jossa toimin Suomen työryhmän edustajana. Yritän parhaani mukaan ymmärtää, mikä siellä on oleellisinta ja tuon viestiä tänne. Äänestyksissä ja työryhmissä välitän maailmalle Suomen kantaa.”

NOMO Technologiesin toimitusjohtaja Johan Wirta

NOMO Technologies

  • kehittää NOMO-3D®- teknologiaa vartalomittojen tuottamiseen
  • perustettu 2014
  • neljä työntekijää

Julkaistu Presiis-lehden numerossa 1/2019.