Siirry sisältöön
17.6.2019 Uutinen

Tule mukaan uudistamaan projektinhallinnan standardia ISO 21500

Projektinhallinnan standardi ISO 21500 auttaa organisaatioita luomaan toimintamalleja projekteihin ja niiden hallintaan. Siinä kuvataan yleisellä tasolla sellaiset käsitteet ja prosessit, joista projektinhallinnan hyvien käytäntöjen katsotaan muodostuvan. Standardin päivitystyö on aloitettu.

Päivityksessä on tarkoitus muuttaa standardi prosessinomaisesta muodosta kerronnallisempaan muotoon. Standardin kehitystyöhön on mahdollista osallistua SFS:n standardointiryhmässä SFS/SR 206 Projektinhallinta.

Projektin ansaitun arvon hallinnan ohjeistus saa oman standardin

Alkamassa on myös aivan uuden kansainvälisen projektinhallinnan standardin laadinta. Se keskittyy projektien ansaitun arvon hallinnan ohjeistukseen. Sitä käsitellään kansainvälisen komitean ISO/TC 258 ensi syksyn yleiskokouksessa, johon osallistuu myös Suomen edustaja.

Kansainvälisen standardointikomitean ISO/TC 258 Project, programme and portfolio management tavoitteena on laatia projektinhallintaan standardeja, jotka sisältävät parhaat käytännöt ja periaatteet kaikenlaisiin projekteihin, ohjelmiin ja salkkuihin.

Lue lisää standardointiin osallistumisesta.

Lisätietoja

Janne Kalli

Johtava asiantuntija
Soita: +358 44 050 0439
Viesti: janne.kalli@sfs.fi