Mitä ihmettä? -podcast – jakso 6: Kaappaavatko verkkorikolliset kohta kahvikoneita?
Tietoturvasta huolehtiminen ei ole mitään rakettitiedettä. Millaisin keinoin käyttäjä voi suojautua verkkorikollisia ja muita tietoturvauhkia vastaan? Entä miten paljon tietoturvastandardit ja sertifikaatit lisäävät kansalaisten ja yritysten turvallisuutta? Muun muassa näistä aiheista puhutaan Mitä ihmettä? -podcastin kuudennessa jaksossa, jossa Harri Moision vieraina ovat SFS:n standardointijohtaja Elina Huttunen ja erityisasiantuntija Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta.
Kaikki lähtee ihmisestä, meidän omasta asenteesta. Me toimitaan Suomessa liian harkitsematta, liian nopeasti, sinisilmäisesti, ja meidän suurin uhka on verkkorikollisuus. Verkkorikolliset kalastelevat, hakevat meiltä erilaisia tietoja, jota kautta he saavat joko rahaa tai sellaista tietoa, jolla on taloudellista arvoa.
Kimmo Rousku
Mitä ihmettä? -podcastimme jaksossa 6 puhutaan tietoturvasta ja siitä, miten voimme parhaiten suojautua verkkorikollisilta. Jo oikealla asenteella pääsee pitkälle, vaikka verkon vaarat vaanivatkin 24/7. Millaisia keinoja suojautumiseen meidän kaikkien kannattaa käyttää? Entä millainen rooli standardeilla on tietoturvan edistämisessä?
Kuuntele jakso yllä tai klikkaa haluamallesi alustalle. Spotifyn lisäksi löydät Mitä ihmettä? -podcastin esimerkiksi Apple Podcastista ja Suplasta.
Mitä ihmettä? -podcast
Mitä ihmettä? on Harri Moision juontama podcast standardeista. Podcastissa sukelletaan arjen kummallisuuksien pariin ja etsitään piilotettuja koodeja, standardeja, joihin joka päivä törmäämme ja joita emme tule pohtineeksi. Miksi esimerkiksi haudan syvyyden pitää olla 1,5 metriä ja miksi ruuveissa on tietynlaiset kierteet? Mikä ja millainen on pienten muoviosien lieriö, jolla testataan alle kolmivuotiaille soveltuvia leluja ja minkälainen on turvallinen seksilelu?
Ohjelman tuottavat yhteistyössä Suomen Podcastmedia ja SFS Suomen Standardit. Lue podcastin syntytarina ja jaa kuuntelukokemuksesi tunnisteella #standardeista.