Siirry sisältöön
28.9.2022 Uutinen

Hae nyt rahoitusta ICT-standardisointiin

EU:n ICT-standardisoinnin rahoitusohjelman StandICT 2023:n kahdeksas hakukierros on pyörähtänyt käyntiin. StandICT:n tarkoituksena on vahvistaa eurooppalaista standardisointia, ja ohjelma myöntää avustuksia erilaisiin standardisointihankkeisiin. Avustus on tarkoitettu eurooppalaisille asiantuntijoille, jotka osallistuvat aktiivisesti kansainvälisten standardisointiryhmien työhön.

Nyt alkanut kahdeksas hakukierros jatkuu 7. marraskuuta saakka. Hakemus kannattaa jättää mahdollisimman pian, sillä hakemuksia käsitellään jo hakuaikana. Tällä kertaa haun painopistealueina ovat resilienssi ja vihreä siirtymä. Käytännössä rahoitusta saava standardisointihanke voi koskea melkein mitä tahansa ICT-standardisoinnin aluetta, esimerkiksi pilvipalveluita, kyberturvallisuutta tai tekoälyä – kunhan hankkeella on kytkös rahoituskierroksen painopistealueisiin.

StandICT 2023 -haussa painotetaan erityisesti hakijoita, jotka toimivat valittujen alueiden standardisoinnissa eivätkä saa muuta tukea osallistumiseensa. Tukea voi saada yksittäisiin tapahtumiin tai pidempiaikaiseen jatkuvaan osallistumiseen. Useat suomalaiset asiantuntijat ovat jo saaneet rahoitusta ohjelmasta. Rahoitusta aiemmin saaneiden suomalaisten asiantuntijoiden mukaan hakeminen ja raportointi on helppoa.

StandICT 2023 on EU:n ICT-standardisoinnin rahoitusohjelman toinen vaihe. Vuosina 2018–2019 ensimmäisen StandICT-rahoitusohjelman kautta rahoitettiin 178 eurooppalaisen asiantuntijan osallistumista kansainväliseen standardisointityöhön.

Lisätietoja StandICT-ohjelmasta ja hakuohjeet löydät StandICT-ohjelman sivuilta.