Siirry sisältöön
28.9.2022 Uutinen

Hae nyt rahoitusta ICT-standardointiin

EU:n ICT-standardoinnin rahoitusohjelman StandICT 2023:n kahdeksas hakukierros on pyörähtänyt käyntiin. StandICT:n tarkoituksena on vahvistaa eurooppalaista standardointia, ja ohjelma myöntää avustuksia erilaisiin standardointihankkeisiin. Avustus on tarkoitettu eurooppalaisille asiantuntijoille, jotka osallistuvat aktiivisesti kansainvälisten standardointiryhmien työhön.

Nyt alkanut kahdeksas hakukierros jatkuu 7. marraskuuta saakka. Hakemus kannattaa jättää mahdollisimman pian, sillä hakemuksia käsitellään jo hakuaikana. Tällä kertaa haun painopistealueina ovat resilienssi ja vihreä siirtymä. Käytännössä rahoitusta saava standardointihanke voi koskea melkein mitä tahansa ICT-standardoinnin aluetta, esimerkiksi pilvipalveluita, kyberturvallisuutta tai tekoälyä – kunhan hankkeella on kytkös rahoituskierroksen painopistealueisiin.

StandICT 2023 -haussa painotetaan erityisesti hakijoita, jotka toimivat valittujen alueiden standardoinnissa eivätkä saa muuta tukea osallistumiseensa. Tukea voi saada yksittäisiin tapahtumiin tai pidempiaikaiseen jatkuvaan osallistumiseen. Useat suomalaiset asiantuntijat ovat jo saaneet rahoitusta ohjelmasta. Rahoitusta aiemmin saaneiden suomalaisten asiantuntijoiden mukaan hakeminen ja raportointi on helppoa.

StandICT 2023 on EU:n ICT-standardoinnin rahoitusohjelman toinen vaihe. Vuosina 2018–2019 ensimmäisen StandICT-rahoitusohjelman kautta rahoitettiin 178 eurooppalaisen asiantuntijan osallistumista kansainväliseen standardointityöhön.

Lisätietoja StandICT-ohjelmasta ja hakuohjeet löydät StandICT-ohjelman sivuilta.