Siirry sisältöön
10.4.2019 Uutinen

EU palkitsee tuoteturvallisuuden mestareita

Euroopan komissio on perustanut uuden tuoteturvallisuuspalkinnon, jolla se palkitsee tuoteturvallisuudessa hyvin onnistuneita yrityksiä. Kilpailulla halutaan nostaa esiin yrityksiä, jotka kehittävät tuotteitaan ja palveluitaan ja parantavat samalla kuluttajien turvallisuutta Euroopassa. Nyt ensimmäisenä vuonna kilpailussa on kaksi sarjaa: verkkokaupat ja lastenhoitotuotteet.

Verkkokauppa-sarjassa haetaan yrityksiä, jotka kiinnittävät erityistä huomiota myymiensä tuotteiden turvallisuuteen. Kilpailussa voi esimerkiksi esitellä yrityksen tuotevalvontaa tai toimintatapoja silloin, kun tuote havaitaan vaaralliseksi. Kilpailu koskee muiden tuotteiden kuin elintarvikkeiden myyntiä.

Lastenhoitotuotteiden sarjaan toivotetaan tervetulleiksi kaikki lasten turvallisuuteen tuotteissaan ja palveluissaan panostavat yritykset. Palkittava tuote, palvelu tai prosessi voisi toimia muita innostavana esimerkkinä. Lelut, kosmetiikka ja elintarvikkeet on rajattu kilpailun ulkopuolelle.

Palkitut yritykset saavat laajaa tunnustusta, nostetta maineelleen ja mahdollisuuden profiloitua tuoteturvallisuuden johtajana Euroopassa. Kilpailussa on omat sarjat pk-yrityksille ja suuremmille yrityksille. Mukaan voivat ilmoittautua yritykset, jotka ovat rekisteröityneet johonkin Euroopan talousalueen 31 maasta.

Lue tarkemmat ohjeet ja ilmoita yrityksesi mukaan kilpailuun viimeistään 17.4.2019 Euroopan komission sivuilla osoitteessa https://ec.europa.eu/product-safety-award/index_fi.htm.