Siirry sisältöön
28.6.2024 Uutinen

Euroopan unionin tuomioistuimen päätöksessä C-588/21 P nimetyt standardit maksutta tutustuttavissa

SFS Suomen Standardit ja muut eurooppalaiset standardointijärjestöt ovat julkaisseet maksutta tutustuttavaksi neljä standardia, jotka on nimetty Euroopan unionin tuomioistuimen 5.3.2024 Euroopan komissiolle antamassa päätöksessä C-588/21 P. Päätöksiä muiden yhdenmukaistettujen standardien osalta ei ole tehty.

Päätös C-588/21 P velvoittaa EU:n komissiota antamaan nimetyt neljä yhdenmukaistettua eli harmonisoitua standardia yleisön tutustuttavaksi asetuksen 1049/2001 nojalla. Päätöksiä ei ole tehty muiden yhdenmukaistettujen standardien osalta.

Päätöksessä nimettyyn neljään standardiin voi tutustua maksutta SFS:n verkkokaupassa.

Komissio on neuvotellut eurooppalaisen standardointijärjestö CEN-CENELECin kanssa tuomion toimeenpanosta, ja neuvottelut jatkuvat edelleen. SFS seuraa neuvotteluiden etenemistä ja viestii niiden tuloksista. SFS noudattaa eurooppalaisen standardointijärjestö CEN-CENELECin linjauksia.

Yhdenmukaistetut eurooppalaiset standardit ovat Euroopan komission tilaamia. Ne liittyvät suoraan direktiiveihin ja auttavat varmistamaan tuotteiden vapaan liikkuvuuden.

Lisätietoja

Antti Karppinen

Kansainvälisten asioiden johtaja
Soita: +358 40 545 2214
Viesti: antti.karppinen@sfs.fi

Karina Vikman

Viestintäjohtaja
Soita: +358 40 532 1532
Viesti: karina.vikman@sfs.fi

Lue myös:

Yhdenmukaistettujen standardien tekijänoikeuden suojaa ei kyseenalaisteta – mutta pakottava yleinen etu puoltaa niiden antamista tutustuttavaksi