Siirry sisältöön
19.3.2019 Uutinen

Hae nyt: StandICT-rahoituksessa jäljellä kolme kierrosta

StandICT-rahoituksesta on alkanut jälleen uusi hakukierros. Jos rahoitusta mielii saada, on nyt korkea aika hakea, sillä tämän jälkeen on jäljellä vain kaksi hakukierrosta. Rahoitusta jo saaneiden suomalaisten asiantuntijoiden mukaan hakeminen ja raportointi on kevyttä.

Euroopan unionin StandICT.eu-hankkeesta voi hakea avustusta standardointiin osallistumisen kustannuksiin. Avustus on tarkoitettu eurooppalaisille asiantuntijoille, jotka ovat aktiivisesti mukana standardointityössä ja osallistuvat kansainvälisten ryhmien työhön.
 

Erityisesti painotetaan hakijoita, jotka toimivat valittujen alueiden standardoinnissa eivätkä saa muuta tukea osallistumiseensa. Tukea voi saada yksittäisiin tapahtumiin tai pidempiaikaiseen jatkuvaan osallistumiseen.

Hankkeen viisi prioriteettialuetta ovat 5G, pilvipalvelut, IoT, kyberturvallisuus ja big data. Valitut alueet tukevat Euroopan digitaalisen sisämarkkinan kehittymistä. Muita aiempien hakukierrosten painotusalueita ovat olleet mm. älykortit, älykaupungit ja terveydenhuollon tietotekniikka (eHealth).

StandICT.eu on EU:n hanke, joka vastaa ICT-standardoinnin tarpeeseen digitaalisilla sisämarkkinoilla. Hankkeessa analysoidaan ja tarkkaillaan kansainvälistä ICT-standardointia ja tehdään yhteistyötä kansainvälisten standardointiorganisaatioiden ja muiden oleellisten tahojen kanssa. Tavoitteena on vahvistaa Euroopan asemaa kansainvälisessä standardoinnissa ja edesauttaa ICT-standardointiin liittyvää yritys- ja tutkimustoimintaa.

Tällä hetkellä meneillään on kuudes hakukierros, joka päättyy 30.4.2019. Kaikkiaan ohjelmassa on kahdeksan hakukierrosta. Ohjelma käynnistyi maaliskuussa 2018.

Lisätietoja ohjelmasta ja rahoituksen hakuohjeet: https://www.standict.eu