Siirry sisältöön
28.6.2021 Tiedote

SFS:n toimitusjohtaja Helena Vänskä eurooppalaisen standardointijärjestö CENin hallitukseen

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä on valittu eurooppalaisen standardointijärjestö CENin hallitukseen kaksivuotiselle kaudelle. Valinta tarjoaa Suomelle ja suomalaiselle elinkeinoelämälle merkittävän näköalapaikan eurooppalaisen standardoinnin kehitykseen.

Eurooppalainen standardointijärjestö CEN työskentelee vahvasti kestävän, kilpailukykyisen ja turvallisen Euroopan rakentajana eurooppalaisten ja maailmanlaajuisten standardien avulla. Eurooppalainen standardointi määrittää Euroopan sisämarkkinoiden yhteisiä pelisääntöjä ja vaikuttaa samalla Europan asemaan maailmankaupassa. Suomi on CENin hallituksessa päättämässä muun muassa eurooppalaisen standardoinnin linjauksista sekä CENin strategian 2030 toteuttamiseen liittyvistä toimista.

CEN julkaisi vuoteen 2030 tähtäävän strategiansa tämän vuoden alussa. Sen kunnianhimoisia tavoitteita ovat muun muassa eurooppalaisen standardointijärjestelmän tunnustaminen merkittävänä strategisena työkaluna EU:ssa ja EFTA:ssa sekä CENin entistä vahvempi asema kansainvälisillä areenoilla.

”CENin ja SFS:n tavoitteet ovat yhtenevät: edistämme kestävää kasvua ja hyvinvointia ja haluamme, että standardoinnin strateginen voima ymmärretään laajemmin kuin nyt”, Helena Vänskä sanoo.

”Odotan mielenkiinnolla hallitustyötä CENissä ja sitä, miten pystymme edistämään Euroopan kehittymistä entistä vahvemmaksi globaalilla markkina-alueella.”

Helena Vänskän kaksivuotinen hallituskausi käynnistyy 1.1.2022.

Mikä CEN?

CEN (European Committee for Standardization) on eurooppalainen standardointijärjestö, joka toimii EU- ja EFTA-maiden standardointijärjestöjen yhteistyöelimenä. Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on CENin jäsen ja edustaa Suomea. CENin 34 jäsenmaata ovat velvollisia vahvistamaan kaikki eurooppalaiset standardit (tunnus EN) kansallisesti ja kumoamaan niiden kanssa ristiriidassa olevat standardit. Näin ylläpidetään Euroopan sisämarkkinoiden yhteisiä pelisääntöjä.

Lisätietoja:

Helena Vänskä

Toimitusjohtaja
Soita: +358 40 581 6786
Viesti: helena.vanska@sfs.fi

Antti Karppinen

Kansainvälisten asioiden johtaja
Soita: +358 40 545 2214
Viesti: antti.karppinen@sfs.fi

Lue myös:

Standardointi Suomessa ja maailmalla

SFS ry:n strategia