Siirry sisältöön
17.1.2020 Uutinen

Messilä Golf mittasi hiilijalanjälkensä standardeja hyödyntäen

Messilä Golf on sitoutunut kestävään kehitykseen ja hyödyntänyt ISO-standardeja kentän hiilijalanjäljen mittaamisessa. Suomen Golfkentät ry:n Hiilineutraali golfkenttä -hankkeella halutaan näyttää esimerkkiä muille.

Messilä Golf on nyt toisena suomalaisista golfkentistä selvittänyt hiilijalanjälkensä. Meri-Teijo Golf on ensimmäinen kenttä, jonka hiilijalanjälki on mitattu kansainväliset standardit täyttävällä laskennalla Hiilineutraali Golfkenttä -hankkeessa. Tavoitteeseen kohti hiilineutraalia golfkenttää on tällä hetkellä ilmoittautunut kaikkiaan yli 30 kenttää.

Laskennassa mitataan golfkentän aiheuttama ilmastonlämpenemisvaikutus elinkaariarviomenetelmää ja kansainvälisiä standardeja noudattaen. Mittauksen pohjana on GHG-protokollan mukainen laskelma, GaBi-elinkaarimallinnus ja ISO-standardit, kertoo Suomen Golfkentät ry tiedotteessaan.

Mittaus huomioi golfkentän kaikki toiminnot ja ne on jaettu kolmeen ryhmään: golfkentän omaan toimintaan, ostetun energian tuotannosta syntyneisiin kasvihuonekaasupäästöihin ja golfkentän toiminnasta epäsuorasti aiheutuneisiin kasvihuonekaasupäästötöihin, joihin golfkenttä ei voi suoraan vaikuttaa.

Messilä Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Hippi kertoo kestävän kehityksen työn alkaneen Messilä Golfissa jo muutama vuosi sitten. Vuonna 2014 rakennettu huoltohalli hyödyntää lämmityksessä maalämpöä. Kaksi vuotta sitten uudistettiin myös strategia, jossa kestävä kehitys on korostetusti mukana.

Hiilijalanjäljen laskemista käsittelee standardi SFS-EN ISO 14067:2018 ja elinkaariarviointia standardit SFS-EN ISO 14040:2006 ja SFS-EN ISO 14044:2006 + A1:2018.

Lue lisää:

Standardit ovat vastuullisuuden työkaluja

Standardien avulla kestävämpiä ja turvallisempia kaupunkeja

Standardeilla ilmastonmuutos ja sen vaikutukset hallintaan