Siirry sisältöön
Aihealueet: Tekstiiliala

SFS/SR 176 Lastenvaatteiden ja nukkumaympäristön turvallisuus

Lastenvaatteiden valmistajien, maahantuojien ja myyjien vastuulla on heidän tuotteidensa turvallisuus. Lastenvaatestandardeissa määritellään erilaisia vaatimuksia, jotta tuotteet olisivat mahdollisimman turvallisia.

SFS/SR 176 seuraa eurooppalaisen tekstiilikomitean CEN/TC 248 kahden työryhmän työtä ja osallistuu niissä standardien laadintaan.

Lastenvaatteille ja nukkumaympäristön turvallisuudelle on myös yhdenmukaisia ns. harmonisoituja standardeja, eli Euroopan Unionin virallisessa lehdessä julkaistuja säädöksiin liittyviä eurooppalaisia standardeja.

Harmonisoiduilla standardeilla voidaan täyttää vastaavien säädösten vaatimukset, kun tuote on tehty standardien mukaan. Lue lisää harmonisoiduista eli yhdenmukaistetuista standardeista.

Esimerkiksi SFS-EN 14682 Lastenvaatteiden turvallisuus. Lastenvaatteiden nauhat ja kiristysnyörit. Vaatimukset on harmonisoitu standardi.

Osallistumalla hyödyt

Osallistumalla standardointiryhmään SFS/SR 176 sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omalla asiantuntijuudellasi standardeihin. Standardointiryhmään osallistuminen on maksullista.

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

CEN/TC 248/WG 20
Safety of children's clothing
CEN/TC 248/WG 34
Joint Working Group between CEN/TC 248 and CEN/TC 252 - Risks in the sleeping environment

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

SFS Suomen Standardit

https://sfs.fi/

Elisa Ervasti

elisa.ervasti@sfs.fi