Siirry sisältöön
Aihealueet: Johtaminen

SFS/SR 213 Riskienhallinta

Ryhmä edustaa Suomea maailmanlaajuisessa ISO-riskienhallinnan standardoinnissa. Ryhmän seurannan ja vaikuttamisen kohteena on laajaan käyttöön soveltuvat riskienhallintaa kehittävät standardit.

Riskienhallinta on kokonaisvaltaista

Riskejä on kaikkialla, ja ne muuttuvat kaiken aikaa. Tästä syystä vaikuttava riskienhallinta on aukotonta ja kokonaisvaltaista. Kaikki riskienhallintastandardit rakennetaan tämän perusperiaatteen varaan. Johtaminen ja toimintaan sitoutuminen korostuvat modernissa riskienhallinnassa. Riskeille alistutaan vääjäämättä. Tämä heijastuu myös standardeista, joissa korostuu tietoisuus riskien ottamisesta.

Kansainvälisiä hankkeita

Kaikki riskienhallinnan standardointihankkeet kytkeytyvät alun perin jo vuonna 2009 julkaistuun päästandardin ISO 31000 esittelemään viitekehykseen. Vuonna 2020 julkaistiin ohjeistus oikeudellisten riskien hallintaan ja tuoteperhe kasvaa jatkuvasti, muun muassa standardilla organisaation henkilökunnan matkustamiseen liittyvien riskien hallinnasta.

Tule mukaan vaikuttamaan

Tule mukaan seuraamaan alan kansainvälistä standardointia ja vaikuttamaan siihen suomalaisten sidosryhmien tarpeiden mukaisesti. Ryhmään osallistuminen on maksullista.

Standardien kautta riskienhallintaa tarkastellaan hieman abstraktimmin. Etuna tässä saavutetaan se, että tällöin ne soveltuvat hyvin laajaan käyttöön. Liity ryhmään ja brainstormaa muiden ammattilaisten kanssa siitä, kuinka standardeja voi hyödyntää riskienhallinnan kehittämisen apuna.

Lassi Väisänen, Suomen riskienhallintayhdistys, toiminnanjohtaja, SFS/SR 213 puheenjohtaja

Ryhmän seuraamat kansainväliset komiteat

ISO/TC 262
Risk management

Haluatko mukaan ryhmän toimintaan? Ota yhteyttä

SFS Suomen Standardit

https://sfs.fi/

Janne Kalli

janne.kalli@sfs.fi