Siirry sisältöön
8.4.2020 Uutinen

Osallistu julistekilpailuun!

Suunnittele maapallon suojelua kuvaava juliste. Kilpailun teemalause kuuluu ”Protecting the Planet with Standards”. Voittajajulisteella juhlistetaan maailman standardien päivää 14.10.2020.

Maapallon kestävyys on äärirajoilla. Teollinen kehitys ja ihmiskunnan välinpitämättömyys koettelevat ilmastoamme ja maapallon kaikkia elämänmuotoja. Kehityskulun muuttamiseen tarvitaan poliittista tahtoa, käytännön toimia ja oikeanlaisia työkaluja.

Yhtenä toimivana työkaluna ovat kansainväliset standardit. Niihin on koottu käytännössä kokeiltuja toimivia ratkaisuja teknisiin haasteisiin ja niillä voidaan jakaa asiantuntijuutta ja tietotaitoa ympäri maailman. Standardeista löytyy ratkaisuja esimerkiksi energianhallintaan, veden ja ilman laatuun, lisäksi niihin on kirjattu monenlaisia yhteisesti hyväksyttyjä mittausmenetelmiä. Standardien käytöllä voidaan siis vähentää teollisen tuotannon vaikutuksia ympäristöön monella tapaa.

Julistekilpailun järjestävät kansainväliset standardointiorganisaatiot ISO, IEC ja ITU. Yleisö äänestää voittajan esiraadin valitsemasta kymmenestä julisteesta. Voittavaa julistetta käytetään tämän vuoden maailman standardien päivän julisteena ympäri maailman. Lisäksi voittaja saa 1 500 Sveitsin frangia, ja seuraavat kaksi palkitaan 500 Sveitsin frangilla.

Kilpailu on suunnattu yli 18-vuotiaille ja siihen voi osallistua tiedostolla, joka on muokattavissa InDesign-, Illustrator- tai Photoshop-ohjelmistolla.

Kilpailuaikaa on 20.6.2020 asti. Lue ohjeet osallistumiseen ja kilpailutyön jättämiseen (englanniksi): https://www.worldstandardscooperation.org/2020-poster-contest-rules/.